Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije šala

I svećenici na Ultri: 'Dijelimo vodu i ljubav'

Split: Svećenici pod geslom "never thirst" na raspolaganju partijanerima, dijele im i vodu
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
1/12
15.07.2017.
u 21:05

Kineski tajkun zakupio je ove godine gotovo cijelu etažu, za Guettu se sprema posebno vino, a velečasni Josip iz Dugog Sela partijanerima dijeli vodu

Prvi je dan Ultra Europe osim zaista upečatljivih nastupa velikih zvijezda electronic dance glazbe poput Fedde Le Granda, Axwell Ingrossa i Tiesta donijeli i zanimljivosti s ruba mainstagea. Uživati je ponovo došao i kineski tajkun Jimmy Lee. Prošle se godine govorkalo kako je za svoju ložu platio 50.000 dolara. Ove je godine, doznajemo, zakupio cijelu etažu, a pustio je i glas po Splitu da je kod njega tulum na koji može doći 50 cura. Odaziv je bio izniman.

Za Very VIP lože nabavljeno je tisuću boca Dom Perignona, a najtraženije piće bila je vodka Grey Goose u pakovanju od 4,5 litre. Jedan je neimenovani Ultrin performer tražio da ga se vozi u blindiranom automobilu s pratnjom, a među EDM umjetnicima vrlo su tražene torte, ali i privatne masaže.

Split: Svećenici pod geslom "never thirst" na raspolaganju partijanerima, dijele im i vodu
1/11

Za Davida Guettu doprema se, pak, poseban rose poznate vinarske kuće Henry Giraud.

Bandić i Kolinda nisu došli

Velika je šteta što sve to nije uveličao i Milan Bandić koji je bio gost Andre Krstulovića Opare na otvaranju 63. splitskog ljeta. Tamo je bila i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pa se pronio glas da bi i ona mogla malo na Ultru. Ipak, nije se ostvarilo.

Split: Svećenici pod geslom "never thirst" na raspolaganju partijanerima, dijele im i vodu
1/25

Na poljudskom smo stadionu uočili smo i jedan sasvim poseban štand na kojem je stajalo – Thirsty. Žedan. Pored njega stoje jedna dama i muškarac u tamnoj košulji s prepoznatljivim svećeničkim ovratnikom.

Split: Svećenici pod geslom "never thirst" na raspolaganju partijanerima, dijele im i vodu
1/15

“Oprostite, mogu li pitati što radite ovdje?”, pristupili smo. “Došli smo podijeliti vodu posjetiteljima festivala”, odgovorili su. “Ali, ovdje se voda plaća, mislite da smijete dijeliti?”, rekli smo. “Imamo dozvolu organizatora, svake godine to radimo, dijelimo vodu, i ljubav”, govore nam. Riječ je o velečasnom Josipu, svećeniku iz Dugog Sela koji je došao s volonterima kako bi posjetiteljima olakšao vrućinu dok se zabavljaju. “Odobravate li ovaj festival?”, pitamo ga. “

Split: Svećenici pod geslom "never thirst" na raspolaganju partijanerima, dijele im i vodu
1/56

Ne, ali kad se već održava, odlučili smo pomoći koliko god možemo, podijeliti što više vode, ali i ljubavi”, odgovara nam vlč. Josip. “Ali, i oni šire ljubav, znači da se bavite istom stvari”, ustvrdismo. “Da, tako zaista ispada”, kažu. “Jeste li imali neugodnosti?”, pitamo. “Ne, ispočetka im je bilo malo čudno, no priviknu se brzo kada vide da se ne radi o nikakvoj šali”, ističu.

U parteru i don Damir Stojić

Doista, nakon nekoliko minuta dolaze kolica puna vode kupljene u obližnjim supermarketima, a partijaneri odmah pristupaju. Smijeh, pa i poneki selfie! “I don Stojić će doći, kao i prošle godine”, kažu nam volonteri. I zaista, don Damira Stojića kasnije smo uočili kako s kolegom napušta parter. Nismo stigli upitati je li i njega uhvatio ritam. Što reći osim - Ultra je ljubav! 

 

Komentara 34

NI
Nikomah95
22:04 15.07.2017.

Svaka čast za svećenika! Bravo!

Avatar Parousia
Parousia
07:55 16.07.2017.

Svaka cast svecenicima,neka vas dragi Bog blagoslovi i vodi

MA
maxxxx
02:32 16.07.2017.

Nije mi bas jasno kakve veze ima ultra sa ljubavi, kako to ultra širi ljubav

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije