Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razljutila mnoge

Nakon što se našla na meti kritika! Kim Kardashian odlučila se za preokret

Foto: SHANNON STAPLETON/REUTERS/PIXSELL
1/5
03.07.2019.
u 20:32

- Uvijek slušam, učim i razvijam se. Kad sam objavila ime svoje modne linije napravila sam to s najboljim namjerama - objavila je između ostalog Kardashian na društvenim mrežama.

Reality zvijezda Kim Kardashian najavila je da će preimenovati ime branda linije donjeg rublja za žene, nakon što se našla na udaru mnogih, osobito Japanaca koji su je osudili zbog nepoštivanja japanske kulture.

Neki su se Japanci na društvenim mrežama žalili da linija "Kimono Intimates" ne poštuje tradicionalnu japansku odjeću. Premda je još prošli tjedan kazala kako ne kani mijenjati ni ime branda ni kolekcije, u međuvremenu se predomislila te se na Twitteru ispričala, najavivši da će uskoro objaviti i novi naziv branda. 

- Uvijek slušam, učim i razvijam se. Kad sam objavila ime svoje modne linije napravila sam to s najboljim namjerama - objavila je između ostalog Kardashian na društvenim mrežama.

Kimono, tradicionalna odora s dugim rukavima i pojasom oko struka u Japanu se nosi od 15. stoljeća. Smatra se i simbolom japanske kulture, a danas ga žene većinom nose u svečanim prigodama.

- Nosimo kimono kada slavimo zdravlje, dječje rođendane, zaruke, mature, ali i na pogrebima. Riječ je o svečanoj odjeći koja se u obiteljima prenosi s koljena na koljeno - pojasnila je jedna Japanka. 

Većinu Japanaca razgnjevilo je to što je izgledalo da će tradicionalni dio odjeće nositi isti naziv poput donjeg rublja.

Tviteraši su prošli tjedan pokrenuli kampanju pod hashtagom #KimOhNo te peticiju koju je potpisalo više od 126.000 ljudi. Njome od Kardashian traže promjenu naziva branda. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije