Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova ruža

Vojko V.: Nakon što sam nastupio kao Bach, trema je nestala

Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL
1/3
22.02.2019.
u 09:00

Splitski reper nominiran je za Večernjakovu ružu u kategoriji glazbenika godine

Splitski reper Andrija Vujević, poznatiji kao Vojko V., sigurno će dugo pamtiti 2018. godinu, u kojoj nije silazio s vrhova top-lista nakon što je objavio singlove “Zovi čovika”, “Ne može”, “Kako to” te nakon suradnje s Tončijem Huljićem u pjesmi “Pasta Italiana”. Njegov prvi samostalni album nakon raspada grupe Dječaci bio je jedan od najzapaženijih lani, stoga je Vojko V. nominiran za Večernjakovu ružu u kategoriji glazbenika godine. Osim toga, Vojko je dupkom napunio malu dvoranu Doma sportova te tako dokazao da je trenutačno jedan od najpopularnijih repera, ali i pjevača općenito.

Ove ste godine prvi put nominirani za Večernjakovu ružu u kategoriji najboljeg glazbenika. Što vama znači ova nominacija?

Meni osobno nagrade i nominacije ne znače previše, više mi znači kako pjesme, spotovi i koncerti koje radim prolaze kod publike jer je publika ta koja mi dolazi na koncerte od kojih trenutačno živim. Ali, svejedno, naravno da mi nije mrsko biti nominiran i nagrađivan za bilo što jer sam shvatio da ljudima koji prate medije to nešto znači.

Koga od nominiranih smatrate najvećim konkurentom?

Mislim da je to Nina Badrić. Prošle je godine ponovno imala veliki hit.

Prošla godina zasigurno je bila vaša. Jeste li se nadali da ćete dupkom napuniti Dom sportova? Kako ste doživjeli taj koncert?

To je definitivno bio najveći koncert u mojoj karijeri. Ideja o održavanju koncerta u maloj dvorani Doma sportova sinula je mojem booking agentu nakon što sam nastupao na Beer Festu u Zagrebu pred devet tisuća ljudi. Bile su opcije da probamo organizirati dvije Tvornice zaredom ili Dom sportova, ali budući da sam u Tvornici bio mnogo puta sa svojim bendovima Dječaci i Kiša metaka, ipak sam se odlučio za Dom sportova, makar bilo poluprazno pa da se jednom mogu pohvaliti da sam nastupao tamo. Nisam se nadao da će biti puno. Nakon što sam morao izaći u odijelu Johanna Sebastiana Bacha pred četiri tisuće ljudi, više nemam nikakvu tremu na ostalim koncertima. A ove će ih godine biti još dosta.

Osim što ste objavili album “Vojko”, dogodio vam se još jedan uspjeh – postali ste otac. Koliko vam se život promijenio od tada? Kakav ste otac?

Život mi se drastično promijenio u posljednjih godinu dana. Solidan sam kao otac, pridonosim obiteljskom životu koliko je to moguće bez sise. Ne volim previše govoriti o svom obiteljskom životu jer sam primijetio da mediji imaju strvinarski odnos prema tome, pogotovo ona žuća strana medija.

Nakon velikog uspjeha prvog albuma publika će sigurno imati velika očekivanja za drugi i treći album. Kako će oni izgledati? Pišete li već nove pjesme?

Pišem koliko stignem između koncerata, ne planiram izbaciti ništa dok ne budem sasvim zadovoljan.

Koji su vam planovi za ovu godinu? Gdje ćete nastupati?

U planu mi je ove godine izbaciti barem dva nova singla i nastupati koliko je god moguće. Imam već dogovoreno nekakvih dvadesetak do tridesetak datuma, ali ne želim ih objavljivati na ovaj način jer mnogo toga zna propasti ili se datumi mijenjaju i slično. Tko god se želi informirati o mojim koncertima, neka prati moj profil na Instagramu ili Facebooku. Tamo će uvijek moći pročitati najnovije informacije o nastupima i novim singlovima. 

Ključne riječi

Komentara 15

DU
Deleted user
09:21 22.02.2019.

hahahahahahahaha, manjinac kojeg u medije gura par manjinaca a ciji domet je iskljucivo sprdnja svega domaceg. ajde neka, zelim mu veliku karijeru da plati puno poreza drzavi koju prezire :)

SA
samograd
10:44 22.02.2019.

Baš ste ažurni glede brisanja komentara . Opet ću ga napisati jer ne vidim razlog da se briše osim što piše istina. Vojko,Stanković ,Mile Kekin , Mrle iz Leta 3 će nam govoriti istinu o Hrvtaskoj i imati medijskog prostoraa koliko žele , dovedeni smo do toga da svatko tko govori o ljubavi prema Domovini Hrvtaskoj se smatra ustašom , branitelji su davno postali smetnja , zove ih se prolupalim petesepeovcima,šatorašima korak da ih se proglasi fašistima slijedi . A npr Thomsona ste stjerali u ilegalu jer navodno veliča ustaštvo , a te pjesme koje je 90-tih pjevao Thompson pjevali su svi sa estrade , a oni nisu stigmatizirani nego pjevaju po tv i dalje . Vama ustvari smeta svatko tko vidi drugačije nego gore navedeni i favorizirani likovi , E sad opet brišite a ja ću opet pisati jer ne živim u Sjevernoj Koreji nego u slobodnoj državi Hrvatskoj .

Avatar rubinet
rubinet
10:36 22.02.2019.

"splitski reper"? On je iz Knina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije