Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Intervju

Mirna Dvorščak: Emisija "Ritam ljeta" moj je konačni obračun s tremom

Foto: Krasnodar Peršun/HRT
1/2
26.08.2017.
u 22:14

Jedna od voditeljica mozaične zabavno - glazbene emisije "Ritam ljeta" otkriva zašto obožava televiziju, što voli njena kći Lulu, što bi poručila nadolazećim generacijama te što radi za jesensku shemu

Ritam ljeta mozaična je zabavno-glazbena emisija uz koju se gledatelji mogu opustiti nakon dugoga vrućeg ljetnog dana i saznati što se događa u njihovoj blizini jer HRT-ovi vrijedni novinari prate događanja u cijeloj Hrvatskoj.

Među brojnim je voditeljima emisije i Mirna Dvorščak, televizijsko lice koje je gledateljima poznato iz prethodnih emisija poput “Globalno sijelo”, “Život je lijep” i “Znati živjeti”. “Zaista volim televiziju jer ima toliko različitih poslova kojima se možeš baviti. Raditi reportažu igre su bez granica, voditelj u studiju novo je i drukčije iskustvo, javljanja uživo opet su nešto treće, biti urednik emisije – također nešto novo i uzbudljivo. Svako je iskustvo drukčije, svako odlično na svoj način.

- Televizija je čudo, obožavam je”, rekla je Mirna. Unatoč dugogodišnjem novinarskom iskustvu, Mirna kaže da ju je uvijek pratila trema, a emisija “Ritam ljeta” konačno ju je oslobodila tog straha. “Ta će mi emisija itekako ostati u sjećanju, i to zauvijek, jer je to bio moj konačni obračun sa tremom. S obzirom na to da sam imala veliku tremu, pripremila sam se za emisije onako pošteno. Znala sam sve o svojim gostima, apsolutno sve, pa mi pitanja zapravo nisu trebala, ali sam ih svejedno naučila napamet. Vjerujem da ću ih znati i za nekoliko godina koliko sam ih dugo učila”, otkrila je voditeljica.

Mirnin ritam ljeta bio je ritam gradskog asfalta. “Pripremam novu emisiju za mlade koja kreće na jesen”, kratko je rekla o nadolazećem projektu, zbog kojeg nije bilo vremena za godišnji odmor. Kada ne radi, Mirna svoje slobodno vrijeme najviše voli provoditi s kćerkicom Lulu.

“Slobodno vrijeme najradije provedem u autu vozeći svoju kćer na potrošnju njezina slobodnog vremena. Volim pisati zadaću i učiti prirodu, razgovarati o lektiri i bedinati njezinog hrčka”, rekla nam je Mirna, a čini se da bi se Lulu jednog dana mogla upustiti u slične voditeljske vode. “Kada je bila manja, govorila je da je mama novinarka jer čita novine. U vrtiću je u kupaonici vodila neke svoje emisije. Talentirana je za jezik, glumu i ples. Rastura igrice i želi biti youtuberica, kao i sva današnja djeca. Jedva čekam njezine milijune klikova, pa da mogu na televiziji raditi iz hobija”, našalila se Mirna.

Emisija “Ritam ljeta” emitirat će se sve do 14. rujna, od ponedjeljka do četvrtka, na Prvom programu Hrvatske televizije, a Mirna kaže da će joj u najdražem sjećanju ostati priče gostiju turističkih pratitelja i vodiča Karmele, Meštra, Marija i Nene. “Nadam se da su se i gledatelji nasmijali do suza kao mi u studiju”, rekla je.

Sa svakim novim projektom vidljivo je koliko Mirna voli svoj posao. “Novinarstvo je divno zanimanje. Svakome tko ga želi raditi preporučila bih: ‘Go for it!’ Mislim da novinari trebaju puno više držati do svojih uradaka. Mislim da sami sebi trebaju biti najveći kritičari, ne trebaju ništa puštati van dok s time nisu savršeno zadovoljni, mislim da trebaju znati da Pulitzer nije bez veze u svojim pravilima rekao da treba informirati, ali i educirati. Mislim da trebaju stalno učiti, rasti i razvijati se. Pratite svoje svjetske kolege. Ipak tvoje ime piše na tom tekstu, reportaži, vijestima, zar ne? Ali ne mislim da tako trebaju samo novinari. Da svi rade svoj posao kako treba, gdje bi nam bio kraj!”

Komentara 5

DR
drasmic
09:13 27.08.2017.

Zašto se voditeljica cereka, smijulji ili smije nakon svakih par rečenica. Glupo i iritantno pa kad ona vodi ja prebacim.

Avatar Ironman0105
Ironman0105
05:07 27.08.2017.

sto fali HR rijeci razgovor da je toliko nepozaljna u vecernjaku, pa se koristi srbizam "intevju"????

DU
Deleted user
05:38 27.08.2017.

Intervju nije srbizam nego tuđica iz engleskog jezika koja se nalazi u našem rječniku. Ali vi veliki Hrvati koji ste pobjegli iz Hrvatske morate vagati svaku riječ

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije