Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mnogi su je prozvali zbog toga

Milena Dravić jednom prilikom je u Cannesu gađala novinarku zbog pitanja koje joj je postavila

Foto: Duško Marušić/PIXSEL
1/6
09.12.2022.
u 06:30

Svi listovi su pisali o tome, Literatura gazeta je napisala da sam se neprimjereno ponašala. To me umalo stajalo i uloge u filmu ‘Sutjeska’, ispričala je jednom prilikom glumica koja je preminula prije četiri godine.

Prošle su četiri godine otkako je u 79. godini preminula glumica Milena Dravić koja je ostvarila brojne zapamćene uloge te je u filmu "Sutjeska" glumila s Richardom Burtonom, a zbog svog ponašanja u Cannesu tijekom filmskog festivala skoro nije dobila ulogu u filmu. Dok je bila u Cannesu s filmom "Misterije organizma" jedna britanska novinarka Milenu Dravić je pitala: Da li vi Jugoslovenke znate za kontracepciju?

- Tih dana mučila sam se s migrenom i izvadila sam iz torbe te pilule i počela sam ih gađati s njima. Svi listovi su pisali o tome, Literatura gazeta je napisala da sam se neprimjereno ponašala. To me umalo stajalo i uloge u filmu ‘Sutjeska’. Vraćam se iz Cannesa i Nikola Popović, direktor filma, mi kaže da neću moći glumiti u "Sutjesci". Godinu dana je prošlo, Dragan i ja na moru, i ležimo na plaži, kad vidim neke crne izglancane cipele mi prilaze, a ono Popović i kaže mi: „Diži se, moraš na Tjentište odigrati svoju ulogu - ispričala je jednom prilikom Dravić, prenosi Blic

Milena Dravić glumom se počela baviti još kao srednjoškolka, a prvu ozbiljniju filmsku ulogu imala je 1959. godine u filmu “Vrata ostaju otvorena” češko-slovenskog redatelja Františeka Čápa, koji ju je uočio na naslovnici časopisa “Duga”, u njezinu prvom manekenskom angažmanu. Prvi ozbiljan glumački uspjeh postigla je kao 22-godišnjakinja s filmom “Prekobrojna” hrvatskog redatelja Branka Bauera 1962. godine.

VIDEO Naša najvatrenija navijačica Ivana Knöll ponovo poharala svjetske medije: 'Prvi dekolte Mundijala'

 

Ključne riječi

Komentara 2

VI
vidum
10:56 09.12.2022.

A ja se pitao tko je jednom "finom gospodinu" uzor.

KO
Kološanin
08:47 09.12.2022.

Zar u Blicu danas nema ni jednog članka o Vučiću?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije