Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
57. Splitski festival

Marku Škugoru Zlatni galeb, Mia Dimšić odnijela čak tri nagrade

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/9
09.07.2017.
u 00:52

Nagradu za najbolju interpretaciju dobila je Kristina Boban, a najboljom debitanticom proglašena je Domenica, novo otkriće Tončija Huljića

Marko Škugor s baladom "Ka' dica" pobjednik je ovogodišnjeg, 57. Splitskog festivala i njemu je uručen Zlatni galeb po izboru publike na Prokurativama.

Stručni žiri je za najbolju pjesmu festivala izabrao pjesmu "Sunce, oblak, vjetar" u izvedbi Mije Dimšić, dok je novinarima najbolja pjesma bila "Pape moj" u izvedbi Lovre Lučina. Mia Dimšić je osim Zlatnog vala za najbolju pjesmu po izboru žirija osvojila i nagradu za najbolji styling, kao i nagradu za najizvođeniju pjesmu s prošlog festivala - "Život nije siv".

Nagradu za najbolju interpretaciju dobila je Kristina Boban, a najboljom debitanticom proglašena je Domenica, novo otkriće Tončija Huljića.

1/51

Finalnu večer 57. izdanja Splitskog festivala otvorio je popularni  Giuliano, razdragano dočekan na Prokurativama. Zanimljivo, Giuliano je na Splitskom festivalu uvijek pjevao zadnji ili predzadnji, ali mu se ovog puta ostvarila želja da otvori festival. 

U vreloj splitskoj noći vladala je odlična atmosfera, premda je izostao uobičajeni šušur, možda zbog toga što je nedostajalo nekih zvučnih, poznatih estradnjaka.

– Bez obzira na to mlade snage plijene pozornost i sigurno je da će neka od pjesama brzo naći put do srca publike, rekao nam je Giuliano.

Na finalnoj večeri nastupio je i Nikša Sviličić, jedan od najobrazovanijih Hrvata, koji je završio dvije osnovne škole, dvije srednje škole, magistar je znanosti i ima čak tri doktorata te svira 13 instrumenata. Iznimno jednostavan, kazao nam je, da je nastupom na Splitskom festivalu ostvario svoja očekivanja te kad je čovjek neopterećen onda može istinski očekivati.

Publika je velikim pljeskom nagradila Krešimira Baričevića, poznatog po nastupu na showu “Nikad nije kasno”, a pjesmu mu je napisao bračni par Huljić. 

Ovacije je dobila i mlada Kristina Boban za skladbu “Molim se”, a svakako jedan od favorita publike,  koja ga je nakon nastupa nagradila velikih pljeskom, je bio mladi Lovro Lučin. On je izveo skladbu “Pape moj”, koju je Dino Dvornik posvetio svom ocu Borisu.  

– Nadam se da će se pjesma svidjeti publici, posebno stoga što ju je napisao Dino i žao mi je što je on nikad nije otpjevao. Ja je posvećujem svom ocu koji je na brodu i večeras nije mogao doći  na nastup – kazao je Lučin.

Nakon izvođenja 24 skladbe u konkurenciji, ovogodišnji show program bio je posvećen legendarnom Ivici Krajaču, koji je nagrađen posebnom nagradom, a neke njegove pjesme otpjevale su Tereza, Zorica Kondža i Đorđi Peruzović.

Posebna nagrada uručena je i Krunoslavu Kići Slabincu koji je bio vrlo uzbuđen nakon nastupa:

- Uzbuđen sam danas kao što sam bio 1969., kad sam nastupio kao debitant. I nakon toliko godina osjećam se kao da mi je prvi put. Ništa se nije promijenilo, osim položaja pozornice. Bilo mi je nekad čast pjevati sa svjetskim zvijezdama i mojim idolima. Iduće godine želim ovdje na Prokurativama velikim koncertom proslaviti 50 godina od mog debija - najavio je Kićo Slabinac.

I Mladen Grdović najavio je svoj nastup na Prokurativama:

- Pjesma "Dalmatinca mater rodi" prekrasna je skladba. Ja sam na Splitskom festivalu oldtajmer. Volim splitsku publiku, nastupao sam ored Hajdukom i Torcidom, i sigurno ću jednog dana održati koncert na Prokurativama. Pobjedi se ne nadam, lanl sam osvojio Grand Prix, izjavio je trijezan i trezven Grdović nakon nastupa.

Komentara 7

FA
fake
10:36 09.07.2017.

Bravo Mia,svaka čast.Zasluženo.

Avatar istovari
istovari
09:59 09.07.2017.

Sve se srozalo u slobodnoj Hrvatskoj....pa i estrada...

Avatar Optimyst
Optimyst
10:15 09.07.2017.

Nije vijest Splitski festival,vijest je kad Grdović na njemu nastupi trijezan...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije