Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
večera za 5 na selu

Marko nije uspio osvojiti sve goste jelima koje je spremio: 'Bilo je žilavo, patili smo'

Foto: RTL
1/5
25.09.2023.
u 19:32

U goste su mu stigli umirovljenik Goran Pilaš, umirovljenica Marija Čugura, inženjerka Ivana Mijić i poduzetnik Zdravko Stojčević. Za svoju večeru dobio je visokih 35 bodova!

Umirovljenik Marko Mrđan otvorio je slavonski tjedan u 'Večeri za 5'. U goste su mu stigli umirovljenik Goran Pilaš, umirovljenica Marija Čugura, inženjerka Ivana Mijić i poduzetnik Zdravko Stojčević. Za svoju večeru dobio je visokih 35 bodova!
"Moja ocjena je čista desetka, sve mi je bilo odlično, bravo Marko", komentirala je Ivana. Goran je dao devetku zbog palačinki koje su bile prejednostavne za napraviti. Osmicu je dobio od Marije - i to zbog palačinki. "Bile su žilave", otkrila je. Zaključio je ocjenjivanje osmicom i Zdravko. "Predjelo nije bilo ljuto, a što se tiče deserta, palačinke su bile žilave".

Pripravu večere Marko je započeo pripravom glavnog jela - sastavljenog od junetine, palente, paprike, celera, mrkve, pastrnjaka, peršina i luka. Nazvao ga je Moj izbor, a ekipi time dao misliti. "Ne daje mi naziv jela nikakvu natuknicu", rekla je Ivana, a Marija nadovezala rekavši da je sigurna da će u glavnom jelu biti junetina. Proljetni mix predjelo je koje je Marko iduće radio za ekipu. Radio je zapečene punjene paprike - i to po prvi put. Bakinu slasticu Marko je spravio za kraj kuhanja - palačinke koje je mazao domaćim pekmezom od šljiva.  

Nakon što je završio s pripravom jela, Marko se prihvatio pripreme za dolazak kandidata. Spravio je i prigodni aperitiv, ekipi je ponudio suhomesnate proizvode te niz pića - šljivovicu, orahovac, višnjevac, vilijamovku... "Bio je raspoložen, dobar, veseo. Lijepo nas je primio", izjavila je Marija. "Bio je dobar, miran, simpatičan", složio se Zdravko. Ivana se složila i domaćina ocijenila desetkom.  
Uskoro je Marko ekipu pozvao na predjelo. Punjene paprike izgledalo je, složila se ekipa, lijepo na tanjuru, a potom su ga i kušali.

"Okus je bio lijep, osjetila se paprika, bilo je ugodno za jesti, bilo je dobro", ocijenio je predjelo Zdravko. "Okus predjela je bio dobar, ne pravim tako paprike, ali ovaj način mi je isto sasvim dobar", dodala je Ivana. "Bilo je ukusno, nije bilo prezačinjeno, a sve se osjetilo. Bilo je taman", zaključio je Goran.  

VEZANI ČLANCI:

Moj izbor iduće je jelo koje je Marko stavio pred ekipu. Juneći šnicli s umakom od celera i paprike te mrkve, a uz palentu za prilog svidjeli su se ekipi na prvi pogled. "Izgledalo je dobro, a obzirom da je usto bila i salata, malo sam probala, no nisam ljubitelj mesa uopće", ocijenila je Marija. "Okusom je bilo fino, meso je bilo jako mekano, palenta isto lijepo začinjena, u kompletu odlično", zaključila je Ivana.  

GALERIJA Gledali ste seriju 'Naša mala klinika'? Evo kako su glumci izgledali na snimanju prije 18 godina

1/29

Za kraj, stigla je pred ekipu Bakina slastica. "Desert izgledom nije bio očaravajući, prosječan desert, dvije palačinke namazane i dvije voćkice", ocijenila je izgled deserta Ivana. "Patili smo se malo s viljuškama, ali dobro", dodao je Goran. "Ništa spektakularno, ali opet fino", zaključila je Ivana.  

Uslijedili su prigodni pokloni - pregače i stalak sa likom Gospe sinjske, a potom je ekipi zasvirala grupa Vinđije. "Voli ljude, voli se družiti, baš je bio opušten", zaključio je Zdravko o domaćinu koji je upriličio lijepu atmosferu za ekipu. 

VIDEO Ava Karabatić: 'Bila sam dva mjeseca na odvikavanju, nije bilo lako, a sad sam sretna žena'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije