Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Problemi s bunarom

Loša vijest za stanovnike Farme, stigla im je kazna

Foto: Nova TV
1/5
26.09.2018.
u 08:33

Proteklog tjedna farmeri su se prepirali oko sapuna koji je upao u bunar i zagadio vodu koju piju životinje. Da bi ponovno imali pitku i čistu vodu, bunar će očistiti cisterna, a to će ih stajati 10 dukata.

Došao je i dan za odabir novog sluge i sluškinje, a farmeri su odlučili da će u drugom tjednu farme sluge biti Maja P. i Frane. Sljedeći tjedan spavat će i jesti odvojeno od ostatka farmera, radit će najteže poslove i poslove koje im zada gazda.

Maja P. pustila je suzu zbog obitelji te rekla: „Izabrali su me jer me pola njih ne zna, jer sam svima rekla u facu što mislim. To što drugi pričaju mene uopće nije briga. Tu ima dosta dvoličnih osoba i onih što tračaju. I dalje kažem, slobodno se dogovarajte i tako radite. Slobodno pišite svi. Sve je to dogovor!“ Frane je očekivao da će ga farmeri odabrati za slugu te je dao naslutiti kako će se ponašati kao sluga:

„Ovaj današnji gazda... Ja ću njemu danas napraviti ono što je i on meni. Ignorirao je moje naredbe pa ću tako i ja njegove.“ Nakon sastanka novoodabrani sluga i sluškinja spakirali su svoje stvari i preselili se u svoje odaje. Tijekom obiteljskog sastanka voditeljica Mia Kovačić prenijela je farmerima lošu vijest. Proteklog tjedna farmeri su se prepirali oko sapuna koji je upao u bunar i zagadio vodu koju piju životinje. Da bi ponovno imali pitku i čistu vodu, bunar će očistiti cisterna, a to će ih stajati 10 dukata.

Farmeri su to prihvatili te su s Mijom razgovarali o predrasudama, o tome koliko vara prvi dojam i o tome čime će se voditi u odabiru sluge i sluškinje. „Najviše međuljudski odnosi. Znači, tko radi nered, tko izaziva svađu, tko se non-stop buni da nešto ne valja i prigovara. Prvo budi čovjek, ponavljam. Pomozi ako možeš, a ne – ne valja ovo, ne valja ono“, zaključio je Srećko.

Nakon što su konačno našli ključ za mlin, farmerima je stigao mlinar koji ih je podučio kako se pravi brašno, što će farmerima biti od krucijalne važnosti ako si žele osigurati hranu. „Postupak proizvodnje brašna ne čini se nešto težak, treba malo učiti i dalje sve ide“, rekao je Ivan, a gazda Srećko je zaključio:

„Hvala Bogu da je majstor mlinar došao i da nam je pokazao kako mlin radi!“ 
Kako će se Frane i Maja P. slagati budući da će sada biti kolege sluge i hoće li Frane ignorirati Srećkove naredbe, ostaje nam vidjeti u sljedećim epizodama Farme.

 

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar MENSA
MENSA
08:43 26.09.2018.

Daj sjašite već jednom Hrvatima i Hrvatskoj s produkcijom takvih primitivizama. Oni koje takv vid "zabave" zanima neka isele na drugu stranu Drine!

KR
Krotila
09:24 26.09.2018.

farma ludaka

VK
VKSS
09:57 26.09.2018.

Malo sam pogledao i procitao o njima...pa to djeca gledaju i sto ocekujete kad je djetetu uzor lik koji...ima na jubito-u

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije