Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednička kampanja

Ljubo Bebić nije predao izvješće DIP-u, prijeti mu kazna od 2000 do 20.000 kn

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/8
27.12.2019.
u 15:35

Nisam znao za izvješće, sredit ću to, skupio sam samo 1800 kuna, rekao nam je Ljubo.

Nisam mislio da trebam podnositi nikakvo izvješće, s obzirom na to da nisam prikupio dovoljno potpisa i nisam postao predsjednički kandidat. Jednostavno, nisam znao da imam bilo kakve obveze – kaže Ljubo Bebić, javnosti poznat iz Ljubav je na selu, nakon što smo ga nazvali i pitali zašto nije predao financijsko izvješće Državnom izbornom povjerenstvu pa mu, kao i još dvojici neuspjelih kandidata, prijeti novčana kazna od 2000 do 20.000 kuna.

Naime, DIP je objavio kako je sedmoro osoba koji su otvorili posebne račune za financiranje promidžbe, a nisu skupili dovoljan broj potpisa za kandidaturu, imalo zakonsku obvezu do 25. prosinca podnijeti financijsko izvješće o prihodima i troškovima kampanje. Ljubo Bebić je među trojicom koji su to propustili učiniti.

-Je li to neka prvotravanjska šala u krivo doba godine? Nisam ja puno ni dobio. Koliko? Čekaj kada dodam 260, ukupno 1800 kuna. Potrošio sam ih za plakate i za putovanja. Dva puta sam bio u Splitu i prikupljao potpise. Imam sve račune. Nisam znao da trebam podnijeti izvješće, ali riješit ću ja to – nije se previše iživcirao Ljubo. Kaže da mu nije žao što se pokušao kandidirati, sve i da plati kaznu DIP-u.

- Kada sam rekao da ću se kandidirati za predsjednika Republike Hrvatske svi moji najbliži su bili oduševljeni i obećavali kako će mi pomoći i da se ništa ne trebam brinuti. Kada sam krenuo u to i počeo prikupljati potpise, posakrivali su se kao miševi, nigdje nikoga. Sada sam vidio tko mi je pravi prijatelj i zato mi je drago što sam ušao u tu priču – poručio je Ljubo Bebić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije