Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova suradnja

Let3 i Vuco: "Spavaj Vaso golube bijeli"

18.01.2019.
u 22:21

Režiju spota potpisuje Šimun Šitum, a svaka slučajnost sa stvarnim osobama je slučajna., kažu o pjesmi iz Dallasa

Hit 'Golub Dinko' riječkog sastava Let 3 objavljen je davne 2000. godine na albumu 'Jedina', koja je podsjetimo, izašla samo u jednom primjerku - kako bi je čuli kritičari na slušanju u "Močvari" no nekoliko mjeseci kasnije bila je dostupna i ostalim ljubiteljima ovog jedinstvenog umjetničkog rock-banda.

Devetnaest godina kasnije i to ususret četvrtom izdanju sada već tradicionalnog Antivalentinova, 'Golub Dinko' dobio je novo ruho i postaje 'Golub Vaso'. U novom se aranžmanu riječkim rockerima, uz marriache El Combo, pridružio i, kako kažu u priopćenju iz Dallas Recordsa, vrhunski desničar i rocker velikog srca - Vuco.

Iako do sada nisu imali prilike pjevati zajedno, Damir Martinović Mrle kaže kako Vucu nije trebalo dugo nagovarati na suradnju.

-Dogovor je pao iz prve. Nije ga trebalo puno nagovarati, nekako mislim da je i on priželjkivao jednu ovakvu suradnju. Čuli smo se i odmah složili oko svega. Lako je to kad se mi volimo i razumijemo, ali i cijenimo., rekao je Mrle o suradnji.

Koliko god afiniteti ovih glazbenika djelovali različito, isti su u jednom - vole šokirati te pritom ukazati na ponekad perfidne situacije u društvu. Iako bi možda Vucu svrstali uz zabavnjačku ili čak narodnu glazbu, poznato je da ima heavy-metal band "Živo blato" gdje nastupa pod imenom general Vasilje Mitu. Suradnja Vuce i Leta 3 odlično se preklopila u pjesmi "Golub Vaso" za koju u izdavačkoj kući  kažu "kako je svaka sličnost sa stvarnim osobama slučajna" iako je čak u imenu pjesme nadimak osobe iz vrha vladajuće stranke u Hrvatskoj.

Tako će se dosadašnjoj postavi uz Let3, Ramba Amadeusa, Zabranjeno Pušenje, Elemental, Kojote, Bad Copy, Saučešće i Turiste,  i Vuco priključiti svoja pojačala na četvrtom izdanju AntiValentinova #4 8. i 9  veljače u Boćarskom domu.

Vuco o suradnji s Letom 3 oduševljeno kaže: „Bas bubanj u trbuh, doboš u čelo, vokali režu oči, to je: „heavy rokija". Tekst pjesme potpisuje Damir Martinović Mrle, a u glazbi mu se pridružio Zoran Prodanović Prlja. Spot je snimljen u prostorijama društvenog doma Donji Golubovići, a kao glumci su sudjelovali mještani. Dio je snimljen i u mesnici koja simbolizira društvo koje jede svoju djecu i na kraju same sebe. Režiju spota potpisuje Šimun Šitum.

Pogledajte spot za Goluba Vasu:

Ključne riječi

Komentara 3

OB
ObrenM
11:34 19.01.2019.

Ovo su moralne vertikale na estradi.Jadno sto ih propagirate.

DU
Deleted user
11:27 19.01.2019.

Zašto novinare kriviš zbog toga jer ti ne vidiš? Video je na kraju članka, još lijepo piše POGLEDAJTE VIDEO

ZI
zip123
08:39 19.01.2019.

A gdje je video,novinari?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije