Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pobijedili na dori

Članovi Leta 3 objasnili naziv svoje pjesme i otkrili što znači 'ŠČ'

Opatija: Konferencija za medije uoči održavanje Dore
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/13
12.02.2023.
u 09:52

- Blažen naš rječnik u kojem jednom riječju možeš kazati sve. Tako je dosad bilo kad bi kazali j***ga, a vjerujem da će i ŠČ uskoro ući u rječnik - kazao je Prlja.

Iza nas je još jedan izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije “Dora 2023.” koji se održao u sportskoj dvorani Marino Cvetković. Pobjedu je, među 18 kandidata,  nadmoćno odnio Let 3 s pjesmom 'Mama ŠČ!' s kojom će nas predstavljati ove godine na Euroviziji u Liverpoolu. Ukupno su osvojili 279 bodova od žirija i publike.

Let 3 istaknuli su se u Opatiji svojom pjesmom, dolaskom u dvoranu, ali i scenskim nastupom.

Njihova pjesma 'Mama ŠČ' ističe se svojim nazivom, a u nekoliko su prilika objasnili što znači 'ŠČ'. Tako su nam ranije kazali kako je 'ŠČ' univerzalna riječ koja se može koristit i u pozitivnom i u negativnom kontekstu.

 - Blažen naš rječnik u kojem jednom riječju možeš kazati sve. Tako je dosad bilo kad bi kazali j***ga, a vjerujem da će i ŠČ uskoro ući u rječnik - kazao je Prlja te dodao da se brinu što će sada biti, kada su pobijedili, jer će nesumnjivo njihovi ŠČ proizvodi postati popularni i u Engleskoj, a Velika Britanija više nije u Europskoj uniji. 

Inače, ranije su otkrili kako je ŠČ stara hrvatska riječ, glas i slovo. Kazali su i da njihova pjesma ima najaktualniju temu te da je svi pjevaju jer žele biti aktualni. 'Mamu ŠČ' opisali su kao društveno-političko ogledalo na više nivoa. 

Članovi grupe na pozornici Dore prvo su se pojavili u dugačkim neobičnim kostimima koje su za njih napravile Manuela Paladin Šabanović i Lana Letović Perčin. Započeli su pjevati, a potom je u jednom dijelu pjesme dio članova benda legao na pozornicu. Vratili su se svojim koreografijama, a na pozornici su se pojavili i s dvije velike rakete. Pred kraj pjesme članovi benda pokazali su kako se ispod dugačkih kostima nalaze nešto kraći prozirni kostimi sa šljokicama.

Dodajmo kako su članovi Leta 3 na Doru došli na traktoru. Naime, kako su ranije i najavili, do opatijske sportske dvorane Marino Cvetković članovi Leta 3 došli su na velikom zelenom traktoru na kojem je svjetlima bilo ispisano 'ŠČ', što je dio iz njihove pjesme 'Mama ŠČ' koja je i svirala u pozadini. Članovi benda vozili su se u prikolici, a na našminkanim licima isticao se žarko crveni ruž.

Uz Let 3 i 'Mamu ŠČ' nastupilo je još 17 izvođača. U Opatiji su tako nastupili Damir Kedžo s 'Angels and Demons', mlada pjevačica i glumica Meri Andraković pjevala je 'Bye, bye blonde', tu je bila i Martha May s pjesmom 'Distance', Tajana Belina nastupala je s pjesmom 'Dom', Đana s 'Free falin'', Boris Štok pjeva 'Grijeh'. Za nastup u Liverpoolu borila se i Maja Grgić s pjesmom 'I still live',  Patricia Gasparini 'I will wait', Krešo i Kisele kiše pjevaju 'Kme kme', Eni Jurišić 'Kreni dalje', a The Splitters 'Lost and found'. Za pobjedu na Dori borio se i Yogi s pjesmom 'Love at first sight', Detour i 'Master Blaster', Hana Mašić i 'Nesreća', Harmonija Disonance i 'Nevera', Barbara Munjas i 'Putem snova' te Top of the pop i Mario 5reković s 'Putovanjem'.

VIDEO Mrle i Prlja: 'Ako pobijedimo, morat ćemo malo srediti nastup da odgovara uvjetima Eurovizije'

 

Ključne riječi

Komentara 23

FR
franjo
12:29 12.02.2023.

Ovo je za Vrapče .

CA
canon60
11:39 12.02.2023.

Za vrijeme prijenosa ovog Bala vampira gledao sam dva odlična dokumentarca na 2. programu. Inače uopće ne pratim to smeće oko Eurosonga već godinama ali me čudi da se Liverpool prihvatio organizacije pošto znamo kakvu je glazbenu prošlost imao.

VL
vlada1
14:44 12.02.2023.

Mi smo v zagorju mislili da mama šči.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije