Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
idu na Euroviziju

Let 3 nakon pobjede na Dori: Dat ćemo sve od sebe da Hrvatsku predstavimo u najboljem svjetlu

Let 3 pobijedio na "Dori 2023.: "Mama Š?!" predstavlja Hrvatsku na Eurosongu u Liverpoolu!
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/18
12.02.2023.
u 00:02

"Što reći, hvala svima, mi se jesmo trudili, ali nismo očekivali. Što nas sad čeka. Ufff. Bit će ŠČ. Čestitke svim izvođačima", rekli su članovi Leta 3 odmah nakon pobjede, a svoje su dojmove otkrili i na press konferenciji odmah nakon pobjede.

Među 18 finalista na Dori pobjedu je nadmoćno odnijela riječka skupina Let 3 koja s pjesmom 'Mama ŠČ' putuje na Euroviziju u Liverpool. Let 3 dobio je ukupno 279 bodova od žirija i publike.Statuu Dore predala im je prošlogodišnja pobjednica Mia Dimšić koja im je poželjela sreću u Liverpoolu. - Ne osjećam se kompetentno davati savjete Letu 3, ali čestitam od srca. Želim im najbolje glazbeno putovanje, uživanciju, smijeh i veselje i zdravlja, puno zdravlja - rekla je Mia. "Što reći, hvala svima, mi se jesmo trudili, ali nismo očekivali. Što nas sad čeka. Ufff. Bit će ŠČ. Čestitke svim izvođačima", rekli su članovi Leta 3 odmah nakon pobjede, a svoje su dojmove otkrili i na press konferenciji odmah nakon pobjede. 

- Pjesmu nismo radili ni za Doru ni za Euroviziju nego za Let 3. Htjeli smo je predstaviti na Dori jer smo se nadali da će imati veći odjek, ali nismo se nadali da ćemo pobijediti. Dat ćemo sve od sebe da Hrvatsku predstavimo u najboljem svjetlu- rekli su mnogima omiljeni riječki rokeri. Kazali su i da smatraju da njihova pjesma ima kvalitetu, ali da se ona mora dobro prezentirati.

Otkrili su i da do sada nisu imali potrebu otići na Doru. - Ovaj put je ta potreba bila velika jer trenutak je takav da se stvarno ima što za reći. Umjetnički poriv je bio toliko jak tako da je ovo naš projekt - rekao je Mrle. Osvrnuli su se i na svoj spektakularan dolazak traktorom na crveni tepih i otkrili da je iza njega stajalo 50-tak ljudi. Istaknuli su i da su pripreme bile jako zahtjevne, ali da su naposljetku uspjeli sve odraditi kako treba.

Zadovoljstvo novim hrvatskim predstavnicima na Euroviziji nije krio ni urednik Dore Tomislav Štengl. - Mislim da je ova Dora bila malo drugačija od drugih, a i pobjednici su dosta drugačiji od prijašnjih. Meni je to super, smatram da na Doru trebaju ići glazbenici svih profila. Meni ovo nije ništa neobično, mislim da je ovo super i za Liverpool - istaknuo je Štengl. 

 

 

Podsjetimo, Let 3 je i ovog je puta napravio pravi spektakl  na pozornici, a njihov nastup nikog nije ostavio ravnodušnim. Na pozornici su se pojavili u kostimima koje su za njih napravile Manuela Paladin Šabanović i Lana Letović Perčin. Do dvorane su stigli traktorom, a na pozornici su se pojavili s raketama. 

- Mama ŠČ je božja pjesma,a naš nastup na Dori će ući u anale i udžbenike. Jedva čekamo - kazao je Prlja uoči nastupa. - ŠČ je najstarije svjetsko pismo, nastalo 5000 godina prije sumerskog, što govori o tome da je starije čak i od srpskog pisma; na Dori ćemo ga, zahvaljujući NASA.HR, lansirati u orbitu ne bi li ga spasili od nadolazećeg armagedona - dodao je Mrle. 

Komentara 31

JB
Jednonogi.Brabonjak
00:06 12.02.2023.

Kakvi oni takva im i pjesma ha ha

BU
burza
00:09 12.02.2023.

Kakva Evropa takva i pjesma nakaradna

PR
prajdali100
23:59 11.02.2023.

Ne mogu naći adekvatnu riječ koju bih upotrijebio da opišem svoje nezadovoljstvo ovim užasom koji će nas zastupati u Londonu.Najgore mi je što je teško razlučiti što je veća katastrofa,pjesma ili izvođači ? Tu postoji sinergija koja daje čistu nulu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije