Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraga u tijeku

Kulinarski izazov u Masterchefu otrovao 44 osobe, u istragu se uključilo i Ministarstvo zdravstva

Foto: Screenshot
1/4
13.04.2023.
u 18:47

Još uvijek nije moguće utvrditi kojom su se hranom otrovali jer se radi o velikom broju ljudi, a sve to pokrenulo je nagađanja u medijima

Španjolski mediji izvijestili su o tamošnjom showu Masterchef u kojemu je jedan kulinarski izazov ispao prava noćna mora za sudionike koji su morali pojesti njihov izazov. Naime, u Valenciji su održali izazov gdje su sudionici morali pripremiti niz jela prema jelovniku chefa Rakela Cernichara i to sve za 120 zaposlenika gradskog akvarija i muzeja Oceanogràfic.

Međutim, nešto je pošlo po zlu i 44 osobe su se otrovale hranom. Španjolska La Repubblica piše da se to dogodilo 19. siječnja. 

Inače, vijest je prvo objavljena na društvenim mrežama, kada je jedan od onih koji su bili prisutni na ručku napisao na svom profilu da mu je pozlilo nakon tog izazova.

"Od sedamdeset ljudi, više od polovice se otrovalo hranom. Nisu bili niti toliko pristojni da nam se ispričaju”, napisao je sudionik, nakon čega se vijest proširila u španjolskim medijima. Nakon što su španjolski mediji izvijestili o događaju, Ministarstvo zdravstva provincije Valencije odlučilo je istražiti što se zapravo dogodilo, javlja Il Corriere della Sera.

Međutim, još uvijek nije moguće utvrditi kojom su se hranom otrovali jer se radi o velikom broju ljudi, a sve to pokrenulo je nagađanja u medijima. 

Produkcijska kuća Shine Iberia koja snima show izrazila je žaljenje zbog svega, ali su naglasili da je ovo izniman slučaj, prvi u 11 godina snimanja Masterchefa u Španjolskoj. 

"Žao nam je zbog nelagode koju su iskusili neki od gostiju koji su prisustvovali snimanju u Valenciji, s kojima smo cijelo vrijeme bili u kontaktu preko Oceanogràfica, s obzirom da je riječ o osoblju te tvrtke", kazali su iz produkcijske kuće. Kako je izvijestio španjolski list El Paìs, istragom o slučaju će se pozabaviti i španjolsko ministarstvo zdravstva u Madridu, gdje je sjedište spomenute produkcijske kuće.

VIDEO Duško Lokin otkrio da je prošle godine ostao bez supruge: 'Preminula je od korone, bila je zdrava'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije