Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
magnitude 5 stupnjeva

Ivana Banfić živi blizu epicentra potresa: Fino je treslo, u polu snu sam iskočila iz kreveta

Ivana Banfić
Foto: Promo
1/5
28.12.2020.
u 13:17

Pjevačica živi u Staroj Drenčini, naselju koje se nalazi 11 kilometara od Petrinje, a kaže kako je kuća koju su izgradili baka i djed poprilično postojana.

Epicentar potresa, koji je rano u ponedjeljak zatresao i Zagreb, je 14 kilometara sjeverno- istočno od Gline, bliže Petrinji, potres koji se dogodio u 6, 28 sati i bio je magnitude 5 stupnjeva osjetila ga je i pjevačica Ivana Banfić koja živi u Staroj Drenčini, naselju koje se nalazi 11 kilometara od Petrinje.

- Fino je treslo. Kod nas u kući se nije ništa dogodilo, pala je jedna figurica. No, u polu snu sam skočila iz kreveta i ne mogu odrediti koliko je treslo, možda pola minute. Brujalo je. Izletjeli smo van kuće, pa smo čekali hoće li drugi potres. Sad planiramo ići leći. Naša kuća, koju su izgradili baka i deda izgradili, je postojana - rekla je Ivana Banfić za Slobodnu Dalmaciju. Zadnjih godina s obitelji živi u mirnijem okruženju prirode i sagradila je kuću od slame i blata te se bavi uzgojem voća i povrća za svoje potrebe. 

-  Da, lijepo je živjeti na selu i romantično. Zapravo, puno je jednostavnije živjeti u prirodi i s prirodom, nego u gradu. Opuštenija sam po pitanju odijevanja, nema tu neke mode. Obučem prvo što uzmem iz ormara, ne pazim na modne detalje. Jer to nije bitno u prirodi. Važno je da se ugodno osjećam i slobodno. Dosta sam u vrtu i plasteniku u dodiru sa zemljom non-stop. Ima dosta posla oko imanja tako da idem leći s kokošima kako se ono kaže u narodu. Rano se dižemo, s izlaskom prvih jutarnjih zraka. Sjednem na terasu i pijem kavu gledajući rijeku Kupu, rode, čaplje, konje kako pasu na livadi. To je neprocjenjivo. Nakon toga doručak, šetnja uz Kupu ili po šumi sa psima. Nahranimo životinje i na vrt. - izjavila je nedavno Banfić za Slobodnu o životu na selu. 

Ključne riječi

Komentara 3

SK
skupiduša
18:01 28.12.2020.

U takvoj situaciji, njoj je do poziranja u podržami. Same gluposti!

JU
jungleboy
16:03 28.12.2020.

Šumica sva se trese :-)

CO
Content
13:59 28.12.2020.

Aaaaa, čime/kak plaća režije za tu "postojanu" kuću? Kaj nije brijala da živi u nekoj glinenoj/zemljanoj? :-o Mislim, ne prodaje kokoši na placu da bi imala kunice..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije