Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šok u redakciji

Kolege s Nove TV: Iva odlazi u trenutku kada je program najbolji

07.09.2011., Zagreb - Iva Gacic , direktorica Informativnog programa Nove TV. Photo: Robert Anic/PIXSELL
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/2
27.02.2015.
u 21:21

Malo nakon njena prelaska na Novu TV pokrenut je današnji Dnevnik te televizije koji je gledanošću već nekoliko godina nedostižan i HTV-u i RTL-u

Poput groma iz vedra neba odjeknula je jučer vijest da direktorica Informativnog programa Nove TV Iva Gačić odlazi i s te funkcije i s te televizije. Kako doznajemo, šok je to bio i za njene kolege, novinare na Novoj TV.

– Nakon 10 godina izuzetnih izazova u kojima je Informativni program Nove TV postao vodeći u Hrvatskoj, vrijeme je za moje nove profesionalne izazove. Ponosna sam na sve što smo zajedno postigli, posebno na tim Informativnog programa uz koji smo napravili ono što se prije 10 godina činilo gotovo nemogućim – izjava je Ive Gačić pristigla u priopćenju poslanom s Nove TV, a više o razlozima tako neočekivanog odlaska nismo uspjeli doznati jer se Iva Gačić nije javljala na pozive i poruke.

No današnju atmosferu, koju je proizvela vijest o njenu odlasku, može opisati u današnje vrijeme neobična informacija vezana uz šefove – da se zbog tog odlaska i plakalo. U razgovoru neki kolege to nimalo nisu skrivali. Osim toga, kako su se odmah pojavile i nagađanja o mogućem prelasku na neku od konkurentskih televizija, od njih neslužbeno, ali pouzdano, doznajemo da nikakvog televizijskog transfera nema. Tvrde, ni onog na HTV. Iva, kažu, najprije dolazi na dulji odmor, a onda će u nove izazove. Dodaju da je bila stroga šefica koja je tražila marljivost te je inzistirala na profesionalnosti i zbog pogreške je ozbiljno znala svakoga pozvati na red, no uvijek je u svemu imala ljudski pristup pun razumijevanja i uvažavanja. No, tvrde kolege, bilo joj je očito teško "plesati" između uprave i redakcije pa je odlučila otići. Neki će reći da je vjerojatno došlo i do zasićenja, a neki dodaju da su Ivini problemi s upravom trajali već dulje vrijeme, a odnosili su se na to što puno onoga što je htjela nije mogla promijeniti.

– Bilo kako bilo, odlazi u trenutku kada je na vrhu, kada je Dnevnik Nove TV već dugo vremena najgledaniji i kada se informativni program kojem je bila na čelu navodi kao primjer – uglas kaže dvoje kolega. I to je točno. Jer, malo nakon njena prelaska na Novu TV pokrenut je današnji Dnevnik te televizije koji je gledanošću već nekoliko godina nedostižan i HTV-u i RTL-u. Na ekran je otisnula i informativni magazin "Provjereno" koji posebno promovira istraživačko novinarstvo.

To ističe i predsjednik uprave Nove TV Dražen Mavrić koji u priopćenju navodi da o Ivinu radu najbolje govore rezultati, a oni pokazuju da je informativni program Nove TV "daleko vodeći u zemlji". A nasljednica Ive Gačić na mjestu nove šefice informative postala je Ksenija Kardum.

>>Iva Gačić odlazi s Nove TV: Vrijeme je za nove profesionalne izazove

>>Iva Gačić: Svaki dan donosimo priče ispričane iz svih kutova, vjerodostojno i objektivno

Komentara 38

ET
etrao
23:07 27.02.2015.

Dnevnik nove tv postaje dnevnik Zorana Milanovica, zena ocito to ne zeli biti dio toda, pa odlucila dici sidro. U zadnje vrijeme samo hvalospijevi o Milanovicu, sto bi cinili da je taj nedto napravio. A voditeljica dnevnika Miholjek, u izbornoj noci, nije mogla sakriti razocaranje sto joj je drug Ivo izgubio, mislio sam da ce se rasplakati!

Avatar marijaterezija2
marijaterezija2
21:41 27.02.2015.

Šteta, ali to je njeno pravo

Avatar ivo587
ivo587
21:54 27.02.2015.

Poput groma iz vedra neba odjeknula je vijest da ne gledam novu, rtl , yutel. Stoga nije me briga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije