Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ispovijest manekena

‘Inspektori nisu mogli vjerovati jer sve što mi se događa djeluje kao scenarij iz filma’

Foto: Instagram
1/7
05.07.2019.
u 07:00

Dean Pelić, maneken kojem je ukraden identitet, progovorio je o neugodnostima koje proživljava proteklih deset godina.

Proteklih dana podigla se golema prašina oko Deana Pelića. Zbog bizarne situacije u kojoj se našao hrvatski model, pisac, voditelj i influencer osvanuo je čak i u Daily Mailu. Deanu je ukraden identitet pa su se tako njegovo ime, ali i fotografije počeli pojavljivati na internet-stranicama za upoznavanje partnera i raznim lažnim profilima na Facebooku i Instagramu.

Sve je počelo, kaže nam Dean, prije gotovo deset godina kada je zbog karijere modela doživio uzlet u karijeri. Od tada do danas prevareno je više od 200 žena diljem svijeta koje su, uvjerene da se dopisuju s Pelićem, lopovima koji se služe njegovim identitetom nerijetko uplaćivale i novac.

Foto: Instagram Asos

– Sve se intenziviralo protekle dvije, tri godine kada su ti lažni profili postali sve učestaliji i kada to više nije bilo moguće kontrolirati. Svaki dan dobivao sam i po desetak poruka od različitih osoba iz cijelog svijeta koje su bile uvjerene da se dopisuju sa mnom. Javljali su se iz Amerike, Švedske, Švicarske, Indije, Malte... – kaže Pelić. Na savjet prijateljice koja je tada radila u MUP-u, sve je prijavio krim-policiji. – Rekla mi je da to više nije šala jer zbog posla često putujem preko svih mogućih svjetskih aerodroma pa ne bi bilo fora da me netko iz njihove kontrole zaustavi jer imaju prijavu protiv mene, odnosno na moje ime. U slučaju da se to dogodilo, vjerojatno bih završio u pritvoru dok bi im uspio objasniti o čemu je tu riječ – napominje Dean, svjestan da se situacija u kojoj se našao nikada potpuno neće iskorijeniti.

– To je borba s vjetrenjačama. Na moje ime otvoreno je 50-60 lažnih profila. Ne znam odakle da uopće krenem – govori autor knjige “Njegova strana priče Tebi”, koja će uskoro dobiti i svoje englesko izdanje. Najviše neugodnosti ovom naočitom modelu zadaju fotografije na kojima uopće nije on. – Fotošopiraju me na svoje slike, šalju moje gole fotografije koje ne postoje, traže novac za bolesnu kći koju ni nemam. Neki su išli toliko daleko da su uzimali moja live videa s Instagrama i na njih montirali svoj glas te ih takve slali žrtvama da bi djelovali autentično. Kad sam to pričao inspektoru, nije mogao vjerovati jer sve djeluje kao scenarij iz filma – govori Dean koji svojom pričom nastoji osvijestiti javnost na sve učestaliji problem krađe identiteta.

– Drago mi je da je ta priča izašla jer se ja sad ne moram više opravdavati. Nadam se da će i sve te prevarene žene koje i dalje misle da su sa mnom u kontaktu pročitati članke i shvatiti da ja s time nemam veze – zaključuje Pelić.

Pogledajte i tko se našao na listi 10 najseksi Hrvata.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
ObrenM
07:32 05.07.2019.

Zasto uz opsirnu autobiografiju nije naglasio svoju seksualnu orijentaciju,jer su moguce otuda dosle nepogode.

DV
dvorskaluda
08:18 05.07.2019.

Nikakva i ničija seksualna orijentacija ne može biti opravdanje za kriminalne radnje prema ikojem čovjeku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije