Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reagirao na facebooku

Hamed Bangoura o kontroverzi s Tram 11: 'Dečki su postigli što su htjeli, a Menart nije ni poslušao album'

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/6
24.01.2022.
u 16:10

Kontroverzni stihovi na novom albumu bili su dovoljni da izdavačka kuća prekine suradnju s grupom

Kontroverzni stihovi dvojca Tram 11 Nenad Šimun (Target) i Srđan Ćuk (General Woo) na novom albumu nakon 22 godine podigli su prašinu toliko da je izdavačka kuća Menart odlučila prekinuti suradnju i povući album iz prodaje. 

Nakon vijesti oglasili su se glazbenici, ali i voditelji Aleksandar Stanković, kao i Hamed Bangoura koji se oglasio na svom Facebooku.

"Digla se halabuka oko novog albuma Tram 11. Dečki su postigli što su htjeli, a i Menart kao izdavačka kuća koja nije preslušala album prije izdavanja se pos*ala svojim potezom. Iskreno, mene Vam zaboli za taj album ona stvar. Još jedan u nizu događaja koji me udaljavaju od usredotočenosti na činjenicu da vjerojatno kao i većina Vas samo želim živjeti normalno od svoga rada, imati pristojnu mirovinu, dočekati unuke u Hrvatskoj, a ne u inozemstvu. Ideologije su nas dovele tu di jesmo. Zato me zaboli i za Buju i za Hasu dok je inflacija u transu", napisao je.

Podsjetimo, Menart je odlučio raskinuti ugovor nakon što su stihovi s novog albuma proglašeni u javnosti od strane publike kao uvredljii. 

"Diskografska kuća Menart raskida ugovor s grupom Tram 11. Nedavno objavljeni album 'Jedan i jedan', odlučili smo povući i iz fizičke prodaje te sa svih digitalnih streaming servisa.  Svjesni smo i žao nam je što je objava spomenutog albuma uvrijedila dio publike. To nam nikako nije bila namjera i radimo sve kako bismo ispravili ovaj nenamjeran propust. Menart nikada nije podupirao nikakav oblik mržnje već slobodu govora i različitosti.  Album 'Jedan i jedan', objavili smo prvenstveno zbog uspješne dvadesetogodišnje suradnje s Tram 11 te golemog interesa publike koji se pokazao najavom izlaska albuma 'Jedan i jedan'. Menart posluje 25 godina i ponosni smo što je u našem katalogu široka lepeza glazbenika koji djeluju u svim glazbenim žanrovima", kazali su u priopćenju.

VIDEO>>Stihovi grupe Tram 11 na meti javnosti: Menart raskida ugovor s njima! "Odlučili smo povući album iz fizičke prodaje te sa svih digitalnih streaming servisa"

Komentara 10

DE
Demigodessnixie
16:23 24.01.2022.

Koga briga za diskografskom kucom koja se naziva "regionalnom", a u pojam domace uvrstava sve od Vardara do Triglava....Menart nema vam drzave ni u igrici

Avatar abakus1
abakus1
16:18 24.01.2022.

Nikad čuo za dotične, nije to moj glazbeni ukus, ali sada ću poslušati taj album.

ME
medvedgrad
16:21 24.01.2022.

Hamede, ako sam zelis zivjeti od svog rada, zivjeti svoj zivot kaj se onda javljas i komentiras ak nksi upućen?! I ak' nisi čuo za album, obavezno ga poslusaj, izvrstan je, remek djelo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije