Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potresno iskustvo

Glumac o strahotama koje je njegova obitelj doživjela u Jasenovcu: 'Nikad nisam bio gladan, ali se bojim gladi'

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/6
28.01.2022.
u 17:38

Jučer je obilježen Dan sjećanja na žrtve holokausta, a glumac Dado Ćosić progovorio je tome što su članovi njegove obitelji prolazili u Jasenovcu.

Jučer je obilježen Dan sjećanja na žrtve holokausta, a glumac Dado Ćosić progovorio je tome što su članovi njegove obitelji prolazili u Jasenovcu u predstavi 'Eicham u Jeruzalemu'.

-Meni je bilo fascinantno da ja kao čovjek koji nikad nisam bio gladan se u stvari bojim gladi. U predstavi pokušavam izvući zaključke kako to iskustvo mog djeda s kojim sam ja u stvari odrastao i te gladi koju je on iskusio za vrijeme Jasenovca pa i poslije nakon oslobođenja kako je to utjecalo na moj život danas koji s Jasenovcem nemam nikakve veze- ispričao je glumac za RTL Direkt.

- Postoje stvari na kojima obrazovanje može više poraditi, primjerice znam jer sam bio u konstantnoj komunikaciji s memorijalnim centrom Jasenovac, znam koliko malo izleta tamo imaju, koliko malo djece dolazi, koliko škole malo vode brigu o tome- dodao je Dado.

Inače, predstava Eichmann u Jeruzalemu izvodi Zagrebačko kazalište mladih, a 2019. kritičari su predstavu prozvali najvažnijim kulturnim događajem u Hrvatskoj.

VIDEO Pogledajte kako je bilo na komemoraciji Akiju Rahimovskom  

Ključne riječi

Komentara 23

PA
pax5
18:02 28.01.2022.

I moji na križnom putu...

BR
BratGandalfovogBrata
18:14 28.01.2022.

nitko sretniji od mene da je pola onoga istina što ovakvi pričaju o jasenovcu

Avatar Budiuvijektu
Budiuvijektu
18:58 28.01.2022.

I moj djed kao domobran, a imao je samo 17 godina, parizani ga ubili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije