Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
idu u liverpool

Gledatelji imaju podijeljena mišljenja o Letu 3: Dio želi diskvalifikaciju, drugi očekuju pobjedu

Let 3 pobijedio na "Dori 2023.: "Mama ŠČ!" predstavlja Hrvatsku na Eurosongu u Liverpoolu!
Foto: GOK
1/14
12.02.2023.
u 08:45

Nakon pobjede Leta 3 i 'Mame ŠČ' komentari se ne prestaju nizati, a podijeljeni su. Tako ima onih kojima se naš predstavnik nije dopao te tvrde da je pjesma politička, a Eurovizija bi trebala biti nepolitička.

Iza nas je još jedan izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije “Dora 2023.” koji se održao u sportskoj dvorani 'Marino Cvjetković'. Pobjedu je, među 18 kandidata,  nadmoćno odnio Let 3 s pjesmom 'Mama ŠČ!' s kojom će nas predstavljati ove godine na Euroviziji u Liverpoolu. Ukupno su osvojili 279 bodova od žirija i publike.

Nakon njihove pobjede komentari se ne prestaju nizati, a podijeljeni su. Tako ima onih kojima se naš predstavnik nije dopao te tvrde da je pjesma politička, a Eurovizija bi trebala biti nepolitička.  Mnogi nakon službene objave Eurovizije da Hrvatsku predstavlja Let 3 traže da se pjesmu diskvalificira.

- Pogledajte ovo i diskvalificirajte Hrvatsku (ili barem pjesmu) odmah- pisali su neki korisnici Twittera.

Dio korisnika počeo je razmišljati i kakve bi mogle biti reakcije drugih zemalja.

- Nitko neće shvatiti Let 3 na Euroviziji i cijeli svijet će nas mrziti. Hrvatska baš voli patiti - pisali su.

- Ovi sramotu samo mi možemo poslati u Europu da vide svi. Mene iskreno sram - pisali su.

Dio gledatelja je oduševljen pjesmom koju Hrvatska šalje te misle da bi pjesma mogla imati dobar plasman. "Eurosong je naš", "Let 3 je najbliži standardu Eurovizije u zadnjih 20 godina", "Konačno pjesma koja bi mogla nešto napraviti", pišu gledatelji na Twitteru.

Podsjetimo, Let 3 se istaknuo svojom pjesmom, dolaskom u dvoranu, ali i scenskim nastupom. Članovi grupe na pozornici su se prvo pojavili u dugačkim neobičnim kostimima koje su za njih napravile Manuela Paladin Šabanović i Lana Letović Perčin. Započeli su pjevati, a potom je u jednom dijelu pjesme dio članova benda legao na pozornicu. Vratili su se svojim koreografijama, a na pozornici su se pojavili i s dvije velike rakete. Pred kraj pjesme članovi benda pokazali su kako se ispod dugačkih kostima nalaze nešto kraći prozirni kostimi sa šljokicama.

Dodajmo kako su članovi Leta 3 na Doru došli na traktoru. Naime, kako su ranije i najavili, do opatijske sportske dvorane Marino Cvetković članovi Leta 3 došli su na velikom zelenom traktoru na kojem je svjetlima bilo ispisano 'ŠČ', što je dio iz njihove pjesme 'Mama ŠČ' koja je i svirala u pozadini. Članovi benda vozili su se u prikolici, a na našminkanim licima isticao se žarko crveni ruž.

Uz Let 3 i 'Mamu ŠČ' nastupilo je još 17 izvođača. U Opatiji su tako nastupili Damir Kedžo s 'Angels and Demons', mlada pjevačica i glumica Meri Andraković pjevala je 'Bye, bye blonde', tu je bila i Martha May s pjesmom 'Distance', Tajana Belina nastupala je s pjesmom 'Dom', Đana s 'Free falin'', Boris Štok pjeva 'Grijeh'. Za nastup u Liverpoolu borila se i Maja Grgić s pjesmom 'I still live',  Patricia Gasparini 'I will wait', Krešo i Kisele kiše pjevaju 'Kme kme', Eni Jurišić 'Kreni dalje', a The Splitters 'Lost and found'. Za pobjedu na Dori borio se i Yogi s pjesmom 'Love at first sight', Detour i 'Master Blaster', Hana Mašić i 'Nesreća', Harmonija Disonance i 'Nevera', Barbara Munjas i 'Putem snova' te Top of the pop i Mario 5reković s 'Putovanjem'.

VIDEO Mrle i Prlja: 'Ako pobijedimo, morat ćemo malo srediti nastup da odgovara uvjetima Eurovizije'

Ključne riječi

Komentara 61

ZO
Zoran
09:29 12.02.2023.

Jadna država,jadna televizija,jadni i mi budući da će ovi cirkussnti predstavljati Hrvatsku. Pod hitno ukinuti DORU. Na ovaj ciganski (nek mi oproste romi,nisam na njih mislio) cirkus tolike novce potrošiti? Sramota !

MI
Mixy
09:16 12.02.2023.

Ovo se apsolutno uklapa u nove trendove koji godinama unazad vladaju ovim festivalom gde dominiraju brkate žene, likovi neodređenog pola i slično. Eurovizija je svetlosnim godinama daleko kada je recimo nastupala jedna ABBA. Sada se unapred zna ko za koga glasa a pobednik zavisi od trenutnih političkih potreba kao što je to bio slučaj prošle godine.

Avatar American_ninja
American_ninja
09:14 12.02.2023.

Pjesma je smeće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije