Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARKO TOLJA

Glazba je trenutačno vrlo zapostavljena na TV-u

Marko Tolja
Foto: Storypress
1/7
07.10.2017.
u 09:34

Popularni pjevač Marko Tolja otkrio nam je što će svojim obožavateljima pružiti na koncertu “Večer swinga” 28. listopada: bit će to suradnja s jednim od najboljih jazz orkestara u regiji, pa se za koncert već traži karta više, a saznali smo i zašto je važno na koncert ponijeti plesne cipelice te kada možemo očekivati Toljin novi samostalni album

Nakon što je u suradnji sa Jazz orkestrom HRT-a još u travnju snimio studijski album “Stavi pravu stvar”, na kojem je u klasičnoj maniri swinga obradio 10 popularnih hrvatskih pop i rock hitova nastalih prije i nakon 90-ih godina, iza pjevača Marka Tolje vrlo je naporno radno ljeto u kojem je i promovirao novi album. No uz posao našao je vremena i za odmor na omiljenoj barci, daleko od gužve i galame, te je, kako je otkrio, napunio baterije za nove radne pobjede. A njih ga ove jeseni očekuje možda i više nego tijekom ljeta.

“Trenutačno snimam nove pjesme i pripremam se za veliki zagrebački koncert uz Jazz orkestar HRT-a u Laubi 28. listopada”, otkrio je nam je popularni glazbenik.

Upravo na listopadskom, dugo očekivanom koncertu, Marko će uživo nastupiti s Jazz orkestrom HRT-a i za svoje fanove upriličiti pravu “Večer swinga”. Za taj se koncert već traži karta više, a Marko nam je otkrio kako je uopće došlo do suradnje s orkestrom.

“Sa Jazz orkestrom HRT-a surađujem već niz godina i ideja o zajedničkom albumu postoji već dulje vrijeme. Napokon smo uspjeli uskladiti termine i konačno snimili ‘Stavi pravu stvar’. To je zajednički koncept, gdje smo htjeli legendarne pop i rock hitove obući u staro, big band ruho. Na koncertu ćemo izvesti sve pjesme s albuma kao i neke neizbježne evergrine Sinatre i ostalih pjevača tog doba. Bit će to pravi retro party na kojem će nam se pridružiti i plesači iz udruge Back to Swing Zagreb, a nakon koncerta party se nastavlja uz DJ-a Roberta Marekovića. Pozivam sve zainteresirane da se dobro nabriju, obuju svoje plesne cipelice i pridruže nam se u Swing Laubi te čagaju do jutra”, otkriva nam uvijek nasmijani pjevač.

Na albumu se, među ostalim, nalaze obrade pjesama bendova i izvođača poput Psihomodo popa, Bijelog dugmeta, Urbana & 4, Parnog valjka, Tonyja Cetinskog, Nene Belana, Majki i slično, no s posebnim emocijama Marko je ipak obradio jednu pjesmu – Runjićev i Oliverov “Nokturno”, koji mu je i inače jedna od najdražih pjesama svih vremena. Uz hitove drugih glazbenika koje je oduvijek želio snimiti Marko je uvrstio i jednu svoju pjesmu, “Putujem”, a zanimljivo je kako je ta pjesma nastala prije točno 10 godina, pa je na simboličan način obilježio i tu obljetnicu.

S obzirom na to da je posljednji studijski album objavio prije pet godina, zanimalo nas je li došlo vrijeme za novi i kada ga možemo očekivati?

“Da! I intenzivno radim na tome. Trenutačno snimam novu pjesmu, a dosta ih je još u pripremi. U posljednje vrijeme vratio sam se svom klaviru, pa nastaju nove pjesme. Mislim da novi album možemo očekivati iduće godine na proljeće i moram priznati da ga jedva čekam. Previše je vremena prošlo od posljednjega i veselim se novim pjesmama”, otkriva nam pjevač.

Paralelno s tim Marko se priprema i za vrlo radnu zimu. “Zima je zapravo razdoblje kada dosta sviram, možda čak više nego ljeti. Bit će tu puno adventskih svirki diljem regije, koncerata i doček u Dubrovniku. Uglavnom, puno druženja s publikom na sve strane, što me posebno veseli”, kaže omiljeni pjevač mnogih ljubitelja retro glazbe. Kao rado viđeno lice na televiziji Marko nam otkriva kako trenutačno nema naznaka da će sudjelovati u nekom TV showu, otkrivajući kako je glazba oduvijek bila njegov prioritet, no kad bi ipak uletio zanimljiv i kvalitetan projekt na televiziji, bio bi dobrodošao.

Mladi glazbenik ni u jednom trenutku ne miruje, pa otkriva i da ima brojne ideje o tome kako bi se hrvatska glazba mogla vratiti na televiziju, ali za sada to stoji u njegovoj ladici.

“Zanima me sve što ima veze s glazbom. Mislim da je glazba jako zapostavljena na televiziji posljednjih godina i vrijeme je da se po tom pitanju nešto napravi”, za kraj nam je otkrio Marko Tolja.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije