Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Biograd

Dodjela nagrade Porin strukovni je sajam taštine

'29.01.2011., Arsenal, Zadar - Jinxi koncertom promovirali album Diksilend. Jadranka Yaya Ivanis. Photo: Zeljko Mrsic/PIXSELL'
'Zeljko Mrsic/PIXSELL'
14.05.2011.
u 11:12

Oliver, TBF i Lea Dekleva ispreplest će nekoliko zajedničkih hitova, Đani Stipaničev izvest će medley nominiranih pjesama, a čut ćemo i potpuri hitova Drage Diklića

Treći put za redom Biograd je domaćin naše najuglednije glazbene svečanosti – Porina 2011. Najviše nominacija imaju Jinxi (11), a odmah iza njih s po deset nominacija su Gibonni i TBF. Najuzbudljiviji trenutak nedjeljne večeri bit će proglašenje hita godine. Na toj su se kategoriji uvijek lomila koplja struke i publike, a idejni začetnik i pokretač Porina, Zrinko Tutić, koji do sada nema ni jedan Porin o njoj kaže:

 

– To je nasilje. Uvijek smo imali taj problem, pa smo ga jedno vrijeme maknuli. Onda su rekli: “Ali mi na radiostanicama…” Moj je odgovor: “Pa dodjeljujte vi svoju nagradu na radio stanicama!” Pa nije Porin palača pravde! Porin je “vanity fair” – sajam taštine! Strukovne taštine! Ali eto sad, prema urednicima, prema internetskim klikovima… Ja sam alergičan na to telefoniranje, SMS-anje… Ako je struka – struci, onda će struka i reći što je hit!

 

Dok o svim ostalim Porinima odlučuje struka, hit godine svojim glasovanjem bira publika. A nominirani su: Sexymotherfuckers, Jelena Rozga, Lea Dekleva feat. Mladen & Saša od TBF-a, Kinoklub, Gibonni te Klapa Sv. Florijan i Čedo Martinić.

 

Na svečanosti Porina kao izvođači nastupit će Massimo, Lea Dekleva, Ivana Kindl, Feminnem, Klapa Sv. Florijan, Kinoklub, Oliver Dragojević, Markiz, Kim Verson, Jelena Rozga, Najbolji hrvatski tamburaši, Elemental, Sexymotherfuckers, The Bambi Molesters, TBF, Đani Stipaničev, Nina Badrić, Gibonni. Oliver, TBF i Lea Dekleva ispreplest će nekoliko zajedničkih hitova. Đani Stipaničev će, kao iznenađenje za sve, izvesti medley od nekoliko pjesama nominiranih u različitim kategorijama. Priprema se i medley hitova Drage Diklića, dobitnika Porina za životno djelo: izvest će ga sjajni glasovi naše estrade!

 

Na Porinu će se kao prezenteri u tajno snimanim skečevima pojaviti druga poznata lica: skijašica Nika Fleiss, pjevač Neno Belan, ronilac Kristijan Kike Curavić, tekvondo super-sestre Ana i Lucija Zaninović, glumac Ivica Pucar i mnogi drugi gosti iznenađenja!

Komentara 4

Avatar Nesalomljiva
Nesalomljiva
16:23 14.05.2011.

mene samo zanima kad će dida oliver shvatiti da su pristigle nove generacije glazbenika, kojima treba dati šansu?

CH
chainsaw.
16:35 14.05.2011.

14.05.2011. u 16:23h Nesalomljiva je napisao/la: mene samo zanima kad će dida oliver shvatiti da su pristigle nove generacije glazbenika, kojima treba dati šansu? ----------------------------------------------------------------------------- @nesalomljiva onog trenutka kad jagger shvati da su se stonesi trebali razici krajem 70-ih. ne brini. svi iz starije generacije jednog ce dana dobiti porin za zivotno djelo po uzoru na grammy, jos jedan beskoristan kip. zasto se uopce muzika nagradjuje? kako znamo tko je objektivno ‘najbolji’?

BI
bilikamen
19:04 14.05.2011.

Pošto su Vinki Cetinsky zamrznuti svi računi i imovina, duboko sam uvijeren da Tony Cetinsky neće ove godine dobiti ni jedan Porin, a isto tako predlažem USKOKU da preispita Porine proteklih godina, pošto zločin nikad ne zastarijeva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije