Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lovac iz 'Potjere'

Dean Kotiga priznao: 'Bilo bi mi pametnije da malo više trčim na nasipu nego po Googleu'

Foto: Instagram screenshot
1/5
09.09.2019.
u 15:25

'Izvori su zaista svugdje oko nas, samo ih treba zamijetiti – od ambalaže nekog soka preko naziva nekog proizvoda do bilo kakvog teksta ili slike', rekao je Kotiga za Tportal.

Dean Kotiga, popularni lovac kviza 'Potjera', od malih je nogu ljubitelj istraživanja i čitanja, a njegovi duhoviti i sarkastični komentari čine ga jednim od omiljenih televizijskih lica.

U intervjuu koji je dao za Tportal prisjetio se svojih đačkih dana i ispričao koliko ga je interesiralo gradivo u školi te kakvo je dijete bio.

Foto: Promo

- Vrckav i nemiran. Osnovnu sam prošao s odličnim, prva dva razreda gimnazije s vrlo dobrim te posljednja dva s dobrim, što će reći kako u tih 12 godina uglavnom ništa nisam učio za školu, samo je sve teže i teže bilo izvlačiti se na logiku i opće znanje. Da se razumijemo i da se ne bi pogrešno shvatilo, načitao sam se u tih 12 godina sigurno više nego bilo tko iz bilo kojeg razreda tih škola, samo što su to bile ili dnevne novine ili genijalni mjesečnici.. Uglavnom sve samo ne ono za školu, izuzev nekih rijetkih predmeta tipa povijest. - priznao je Dean i priznao da su nekoliko puta kroz osnovnu školu sugerirali da preskoči razred. Njegovi roditelji su to odbili.

Interes za kvizove razvio je još u djetinjstvu, a najbolje se, priznaje snalazi u kulturi. Otkrio je i koja područja su njegova slaba točka.

- Zbog nekih osnova biologije ili nekih superpoznatih sportskih događaja o kojima sve zna 95 posto Hrvata, ali ne i ja jer sam – eto – u tom trenutku gulio krumpir pripremajući pire ili tako nešto - rekao je lovac. Kada je u pitanju vrijeme koje provodi informirajući se objašnjava da mu je to teško procijeniti jer se interesira za sve u njegovoj okolini.

- Izvori su zaista svugdje oko nas, samo ih treba zamijetiti – od ambalaže nekog soka preko naziva nekog proizvoda do bilo kakvog teksta ili slike - rekao je Kotiga koji potiče na redovito čitanje. Kada mu nešto nije poznato, ode na Google i informira se o tome.

Foto: Instagram screenshot

- Vjerojatno bi mi bilo pametnije da malo više trčim po nasipu nego po Googleu, ali što je, tu je - smatra. Osim kvizova, uživa i u putovanjima, koncertima i druženjima. Ima profile na različitim društvenim mrežama, a s obzirom na to da je nedavno otkrio i mogućnost Instagram storyja, priznao je koliko vremena provede na društvenim mrežama.

- U svoju obranu mogu barem reći to da na tim mrežama više vremena trošim kao pasivni čitač nego kao aktivni autor, iako sam prije nekoliko mjeseci, na putu po Španjolskoj, slučajno otkrio Instagram storyje koji su mi se instantno svidjeli kao medij. Imao sam Instagram i puno prije toga, ali niti sam ga koristio niti sam ga, da budem iskren, pretjerano shvaćao - rekao je Dean za Tportal.

Ključne riječi

Komentara 3

ČI
čikaga3
21:16 09.09.2019.

Gospodine podjite u željeznariju i kupite lanac i lokot te ga omotajte oko hladnjaka, te zaključajte i ključ uručite povjerljivoj osobi na čuvanje. Smanjite klopu i uz dobru disciplinu uspjeh je siguran. Nije lako ali se isplati. Treba biti uporan prvih 15 dana jer poslije poraste voljni motiv.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije