Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ples sa zvijezdama

Davor Radolfi: Kraj Ane se osjećam kao slon u staklani

'radolfi_nnn_ekr_121112'
Foto: ''
1/8
17.11.2012.
u 12:14

Pjevač priča o "Plesu sa zvijezdama", dugogodišnjem braku i preseljenju na more

Ples je jedan od najkraćih puteva koji vode ka sreći, kaže izreka s kojom se slaže i 56-godišnji pjevač Davor Radolfi, jedan od kandidata HTV-ova showa \"Ples sa zvijezdama\". Radolfi je rado navukao plesne cipelice, krenuo u dvoranu u kojoj svakodnevno s partnericom Anom Herceg vježba i po tri sata, ali se naoružao i svim mogućim gelovima za liječenje upala mišića.

– Prva dva tjedna bila su kaotična, bol je bila nepodnošljiva. Sada sam se naviknuo na taj sportski ritam i moram priznati da sam otkrio kondiciju za koju nisam ni znao da je imam – otkriva Davor, kojemu je od svega najteže zapamtiti koreografiju.
– Sebi bih dao trojku, ali kad vidim kako je Ana graciozna u svojim pokretima, osjetim se poput slona u staklani – smije se pjevač. Najviše se veseli tangu, plesu koji pršti strašću, ali i koji je najsličniji njegovu glazbenom izričaju. Latino zvuci, tango, sve miriše na romantiku. Je li Davor uistinu romantičar?

Supruzi daje komplimente

– Apsolutno jesam. Volim balade, sjetnu glazbu, ljubavne note. Južnjačke sam krvi pa valjda nosim tu melankoliju u sebi – veli Davor, a kaže i supruga Jasna s kojom je u braku gotovo 30 godina, s njim bi se sigurno složila.

– U prvim godinama braka sam sigurno bio romantičniji, sada volim udijeliti kompliment supruzi pa me ona samo čudno pogleda – otkriva Davor koji s Jasnom često voli zapjevati na raznim zabavama.

U šali veli, pravi su mali vokalni bend. Koji je njegov recept za dugogodišnji brak?
– Treba savladati svoj ego, onaj tko u tom uspije može mirno ploviti bračnim vodama. Naravno, uz to treba i debelo zagaziti u ljubav – veli pjevač koji ima dvije kćeri, Leu (27) i Saru (30) koja bi mu uskoro trebala podariti prvog unuka, što pjevača neizmjerno veseli.

S Davorom Radolfijem uvijek u paketu dolazi i gitara. Imao ih je desetak, a svaka od njih ima svoju priču, svoju anegdotu.



Gitara kao reket Gorana Ivaniševića

– Nije materijalna vrijednost ono što je važno, više mi znači uz koji je događaj i ljude vežem. Imam jednu koja je odradila više od tri tisuće koncerata, ne isplati mi se ni popravljati je, ali mi jako puno znači. Tako kao što sam odan ženi, odan sam i gitari. Ne mijenjam ih – kaže.

Dogodilo mu se jednom da je gitara u žaru fešte neslavno završila, skršena poput reketa Gorana Ivaniševića.

Često mu prilaze parovi koji mu kažu da su se baš uz njegove pjesme zaljubili, a Davoru je najdraže kad vidi da je na koncertu uspio kod svoje publike izvući emocije, suze, smijeh...

Za sebe kaže da je temperamentna osoba koja zna zadržati mirnoću. Veli, ne mora svatko znati da u sebi gori. A posebnu mirnoću donosi mu ljeto koje provodi na Braču, otoku svog djetinjstva.

– Volim tu otočnu filozofiju života. Masline, kamen, sunce, priče starih iskusnih ribara. Često s njima pođem u ribolov, ali se ne mogu pohvaliti velikim ulovom. Bitnije mi je da uživam – otkriva Davor, koji ne odbacuje mogućnost da se jednom preseli na more.
– Bilo bi idealno kada bih mogao pola godine živjeti u Dalmaciji, pola u Zagrebu. Ipak, život je jako teško krojiti – kaže pjevač koji će 20. studenoga u Preporodnoj dvorani HAZU održati humantirani koncert u sklopu projekta \"Dom daleko od doma\", kojemu je cilj izgradnja prvog Centra za rehabilitaciju i palijativnu skrb kronično oboljele djece.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije