Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvi regionalni duet

Damir Kedžo snimio pjesmu sa srpskom zvijezdom, nama je otkrio detalje, ali i što misli o ovogodišnjoj Dori

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/12
11.02.2021.
u 14:32

Ovaj duet spaja Kedžin prepoznatljiv vokal s jednim od najljepših i najkvalitetnijih ženskih vokala u Srbiji, a osim što su oboje vokalno izvrsni, povezuje ih i ljubav prema Eurosongu.

Prije godinu dana, Damir Kedžo (33) i Tijana Bogićević (39) čuli su pjesmu “Hram”, a ona ih je toliko oduševila da su odlučili na njoj raditi zajedno i svima je predstaviti baš pred Valentinovo kao čestitku za Dan ljubavi. Tako je nastala prva, ali svakako ne i posljednja Kedžina regionalna suradnja.

Poput filmskog scenarija

“Presretan sam zbog toga. Jedva čekam promociju koja slijedi. Imamo već dogovorenu medijsku turneju u regiji. Polako i sigurno moji dječački snovi se ostvaruju, uskoro vam pripremam još lijepih pjesama i regionalnih suradnji”, kaže nam uzbuđeni Kedžo. Pjesma će se istovremeno u petak predstaviti na svim najslušanijim radijskim stanicama u Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj gori… A tu ne staju.

Foto: Filip Gržinčić

“Poznato je da ja volim duete, posebno sa ženama s moćnim vokalom i snažnim karakterom u pjevanju. Ljubav ćete osjetiti na prvo slušanje”, kaže. Ovaj duet spaja Kedžin prepoznatljiv vokal s jednim od najljepših i najkvalitetnijih ženskih vokala u Srbiji, a osim što su oboje vokalno izvrsni, povezuje ih i ljubav prema Eurosongu. Tijana je Srbiju predstavljala još 2017. godine, a našem glazbeniku ta je prilika izmaknula zbog pandemije koronavirusa.

01.03.2020., Opatija - Pobjednik Dore, Damir Kedzo Photo: Emica Elvedji/PIXSELL
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL - Ilustracija

“Usprkos svemu glazba nije stala, zahvaljujući danas dostupnoj tehnologiji održan je i prvi povijesni online Eurovision na kojem sam sudjelovao i najbolje što sam znao i mogao promovirao hrvatsku pjesmu i glazbu”, kaže Kedžo koji je ponosan na takvo iskustvo.

Tijana već pet godina živi na relaciji SAD – Srbija i tako nastavlja svoj glazbeni put, no Kedžo, kaže nam, priželjkuje ipak pjesme stvarati iz Hrvatske, a od sada i za regiju. Naravno, ne odbacuje mogućnost međunarodne suradnje u slučaju dobre prilike. A priča kako su nastali pjesma i spot mogla bi, kaže Kedžo, poslužiti kao pravi filmski scenarij. “Bilo je jako izazovno i dinamično. Kako su se mijenjale mjere, tako smo i mi mijenjali plan. Trebalo je doći u Rijeku iz Beograda, Bostona, Ljubljane, proći sva testiranja i granice. Toliko smo se puta dogovarali, odgađali, testirali se, putovali, radili i snimali uz sva pandemijska ograničenja”, kaže.

Foto: Filip Gržinčić

Koncerti već dogovoreni

Za spot su birane lokacije s netaknutom prirodom, a Damir i Tijana u njemu su prvi put pokazali i jahačke vještine, naučene tik pred snimanje. “Snimati regionalnu priču u ovakvim uvjetima zahtjevno je samo po sebi. Otežana su putovanja, broj ljudi, posebne su mjere na snazi”, dodaje. Kedžo je trenutačno fokusiran na projekt “Tvoje lice zvuči poznato” All Stars, a priznaje, pjesme za ovogodišnju Doru još uvijek nije čuo. “Moram priznati da ja ni prošle godine nisam čuo baš nijednu pjesmu koja je bila na Dori na kojoj sam pobijedio”, kaže. Njegova pjesma Divlji vjetre koju je publika izabrala za prošlogodišnji Eurosong je već godinu dana na listama najslušanijih.  "Želim da tako bude i s ovogodišnjom pobjedničkom pjesmom, da osim pobjede na Dori  nađe put do srca ljudi i ostane 'živjeti'", kaže.

Priželjkuje, kao i vćina, konačnu pobjedu nad virusom. Prošle je godine održao dva samostalna, kako ih naziva “COVID koncerta”, a za ovu godinu već ima dogovorene nastupe u Varaždinu i Rijeci. U planu ima još nekoliko njih, ali sve će se to događati sukladno mjerama i situaciji.

“Jedva čekam stati na pozornicu i pjevati uživo s ljudima, to je ono za što živim, to je smisao mojeg bavljenja glazbom”, zaključuje Kedžo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije