Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIZNANJE NAKON 22 GODINE

Član bande otkrio tko je ubio legendarnog Tupaca

Tupac Shakur
Foto: Facebook
1/5
04.07.2018.
u 14:49

Umirući član bande sa Zapadne obale odlučio je progovoriti i javnosti priznati kako je bio u cadillacu iz kojeg je pucano na automobil u kojem su se nalazili Tupac i njegov producent Suge Knight.

Je li na pomolu rješenje jednog od najvećih misterija u svijetu glazbe - tko je 1996. ubio hip-hop zvijezdu Tupaca Shakura? Naime, umirući član bande sa Zapadne obale odlučio je progovoriti i javnosti priznati kako je bio u cadillacu iz kojeg je pucano na automobil u kojem su se nalazili Tupac i njegov producent Suge Knight.

Podsjetimo, Tupac je upucan 7. rujna 1996., kada se vraćao s meča Mikea Tysona. Jedino što je poznato je da je na njega pucano iz bijelog cadillaca. Shakur je preminuo šest dana nakon ranjavanja, a imao je samo 25 godina.

No, 22 godine nakon ubojstva oglasio se reper Keefe D, pravog imena Duane Keith Davis. Progovorio je u dokumentarcu koji je emitiran na BET televiziji, a budući da ima tumor u terminalnoj fazi, neće biti kazneno procesuiran.

U dokumentarcu Davis je kazao kako je bio na suvozačevom mjestu u cadillacu iz kojeg je pucano. Vozač je bio Terrence "T-Brown" Brown, dok su u automobilu još bili DeAndre "Dre" Smith i Davisov nećak Orlando "Baby Lane" Anderson. Svi su bili članovi bande Southside Crips, a od njih je jedino još Davis živ.

Davis je kazao kako su Tupaca tražili jer je u klubu "662", čiji je vlasnik bio Suge Knight, pretukao jednog člana njihove bande. Dodao je da su ga tražili tu večer i pronašli su ga kada je kao na paradi virio iz prozora na krovu BMW-a.

- Da nije tako virio vani ne bi ga nikad pronašli - kazao je Davis no nije želio priznati tko je pucao te je rekao kako će se držati "kodeksa časti".

No, Davis je u jednom od prijašnjih razgovora s policijom kazao kako je sa stražnjeg sjedala pucao njegov nećak Anderson. Inače, Anderson je imao 24 godine kada je 1998. ubijen u obračunu bandi. On je tijekom istrage porekao da ima ikakve veze s pucanjem na Tupaca.

Kyle Long, izvršni producent dokumentarca već je ranije kritizirao policiju Los Angelesa jer nije ništa napravila, iako su dobili priznanje Davisa o umiješanosti u ubojstvo.

Tupac Shakur
1/13
Ključne riječi

Komentara 16

AI
airbender
15:12 04.07.2018.

pazi ovo, u naslovu da je otkrio, a u clanku da ipak nije otkrio :) bas ste clickbait govanca :)

PP
pp
15:51 04.07.2018.

Niggly bears...

PP
pp
15:52 04.07.2018.

Kako je mrtav kad je nedavno spavao sa Sharon iz South Parka?! Fake news...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije