Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ivana delač

Bivša misica upozorila pratitelje: 'Napravljena mi je zlouporaba bankovne kartice, neko me vrijeme neće biti'

Zagreb: Festival estetike "Ljepota će spasiti svijet" održan u hotelu Dubrovnik
Foto: Lovro Domitrovic/PIXSELL
1/9
20.10.2023.
u 08:34

Podijelila je screenshot s Facebooka na kojemu se vidi kako joj ta mreža javlja da njezina lozinka više nije ispravna

Miss Universe 2003. godine Ivana Delač upozorila je pratitelje da joj je hakiran Facebook profil te da joj je zlouporabljena bankovna kartica.

"S obzirom na to da mi je hakiran Facebook profil i napravljena zlouporaba bankovne kartice ovim putem javljam da me na Facebooku neko vrijeme neće biti (osim dok/ako ne vratim profil) i da znate da profilom ne upravljam ja", napisala je Ivana na Instagram Storyju. 

Uz to je podijelila i screenshot s Facebooka na kojemu se vidi kako joj ta mreža javlja da njezina lozinka više nije ispravna. 

Foto: Screenshot

Inače, Ivana je pobijedila na izboru za Miss Universe 2003. godine i nakon toga predstavljala je Hrvatsku na svjetskom izboru koji je bio održan u Panami. Nakon osvojene titule Miss Universe Hrvatska Ivana je diplomirala na Fakultetu za menadžment u turizmu, a pojavila i na malim ekranima i to 2005. godine kada je na HRT-u bila dio sportske redakcije i emisije "Studio F1" koja prati Svjetsko prvenstvo u formuli 1. 

Nakon toga uslijedio je angažman na radio Ciboni gdje je Ivana uređivala i vodila showbizz emisiju "Celebrite". Iza nje su brojni odrađeni projekti i voditeljski angažmani na modnim manifestacijama, a trenutačno je dio direkcije izbora Miss Universe Hrvatske, gdje radi kao direktorica odnosa s javnošću, a organizatorica je i modnog događanja "Riječke stepenice".

Zagreb: Festival estetike "Ljepota će spasiti svijet" održan u hotelu Dubrovnik
1/6

Ivana je samo još jedna u nizu poznatih koji su na ovaj ili onaj način postali žrtve internetskih prijevara.

Ove godine u ožujku glazbenik Jacques Houdek (41) objavio je screenshot poruke koju mu je poslala jedna pratiteljica, a koja ga je upozorila na jedan njegov lažni profil od kojeg je dobivala zahtjeve. Upitala je glazbenika treba li takve profile blokirati, prijaviti ili zanemariti. Jacques je u izjavi poručio da smo svakodnevno svjedoci raznoraznih internetskih prijevara, a najčešće su žrtve pokušaja krađe identiteta javne i slavne osobe.

Jedan od naših najpoznatijih glazbenih autora Zrinko Tutić (67) početkom prošle godine postao je nova žrtva krađe identiteta na društvenim mrežama. Premda nikad nije imao Facebook račun, na ovoj društvenoj mreži pojavio se profil s njegovim imenom koji je ubrzo poslao zahtjeve brojnim glazbenicima, ali i medijskim djelatnicima. No, lažni Zrinko nije stao na tome pa je počeo i komunicirati sa svojim Facebook prijateljima, ali i pisati statuse. 

VEZANI ČLANCI

A osim Tutića, prošle godine žrtva krađe identiteta postao je i Jurica Pađen (67), koji je odmah poslao upozorenje pratiteljima. Pađen je kazao kako je netko napravio profil s njegovom slikom i predstavljajući se kao Jurica Pađen traži novac.

A jedna od slavnih Hrvatica koja je možda i najviše puta bila žrtva internetskih prijevara jest glazbenica Nina Badrić (50) čije su se fotografije stalno pojavljivale uz reklame za preparate za mršavljenje. Upozorila je pratitelje da ne kupuju takve stvari te da je s time upoznala svoje odvjetnike koji će dalje rješavati takve situacije. 

VIDEO Anđa Marić otkrila da je imala 19 godina mlađeg ljubavnika: 'Za njih je zrela žena sveti gral'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije