Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlazak velikog humanitarca

Batman iz Marylanda koji je uveseljavao bolesnu djecu poginuo u prometnoj nesreći

Lenny Robinson
Foto: Lenny Robinson/Facebook
1/6
17.08.2015.
u 20:26

Robinson je svoju plemenitu misiju započeo prije 14 godina, a javnosti je postao poznat tek 2012. godine kada je policija zaustavila njegov crni Lamborghini dok je bio na putu za bolnicu.

Lenny Robinson, poznatiji kao Batman iz Marylanda, koji je bolesnoj djeci uljepšavao bolničke dane preminuo je u prometnoj nesreći, javlja The Washington Post.

Robinson je svoju plemenitu misiju započeo prije 14 godina, a javnosti je postao poznat tek 2012. kada je policija zaustavila njegov crni Lamborghini dok je bio na putu za bolnicu. Prometni policajci ostali su zaprepašteni nakon što su vidjeli da iz auta izlazi muškarac odjeven u kostim popularnog junaka Batmana, a uskoro je i otkriveno da je riječ o 51-godišnjem poduzetniku Lennyju Robinsonu koji se prerušava u superjunaka kako bi uljepšao teške dane u bolnici onim najmlađima. 

Robinson je tada zaustavljen jer njegov auto kojeg je nazivao Batmobileom nije imao registarske tablice, no nakon što je policajcima pokazao da mu se tablice nalaze u vozilu pustili su ga bez kazne da nastavi svoj put prema bolesnim mališanima. Video ovog neobičnog prijestupnika ubrzo je postao pravi viralni hit, a Robinson pravi heroj kojeg su baš svi obožavali. 

Njegova misija tragično je prekinuta u nedjelju navečer kada je poginuo u prometnoj nesreći. Vraćajući se s auto showa Robinson je primijetio da mu s autom nešto nije u redu pa je stao kako bi pogledao što se događa. Dok je ''Batman'' pregledavao svoje vozilo na njegov zaustavljeni Lamborghini naletio je drugi automobil i na mjestu usmrtio omiljenog Amerikanca. 

Robinson je inače živio u predgrađu Baltimorea, a nakon jednog uspješno odrađenog posla imao je dovoljno novca da si kupi pravi Batmobile. Nakon automobila kupio je za 5000 dolara i odijelo Batmana, a u prosjeku 25.000 američkih dolara trošio je godišnje na igračke i suvenire koje je dijelio djeci u bolnicama diljem Marylanda. 

Opsesijom prema Batmanu zarazio ga je njegov sin koji je ponekad također uveseljavao mališane odjeven u kostim Batmanova najboljeg prijatelja Robina.  Mnoge bolnice i humanitarne organizacije Robinsona su zvale da organizira zabavu kod njih, a on se tome uvijek rado odazivao i uvijek pri tome isticao da to radi isključivo zbog djece.

>>Ispunili želju bolesnom dječaku - biti Batman na dan!

>>Postoji i u pravom životu: Batman spasio mače iz zapaljene kuće

Komentara 1

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
23:57 17.08.2015.

Eto grozno, mora je buda1a koja je na njega naletila textala ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije