Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliki hitovi

'Barbie' predvodi nominacije za Zlatni globus, slijedi je 'Oppenheimer'

Barbie
Foto: Promo
1/12
11.12.2023.
u 17:10

Ove će ih godine izabrati nova organizacija nakon što je neprofitni Hollywood Foreign Press Association, skupina novinara koja je bila na meti kritika zbog etičkih propusta i nedostatka različitosti, raspuštena u lipnju.

Ljetni kino hit "Barbie" predvodi nominacije za Zlatni globus s devet kategorija, ispred povijesne drame "Oppenheimer" koja ih ima osam, objavio je u ponedjeljak organizator te filmske nagrade u Hollywoodu.

"Barbie" će se u kategoriji za najbolju komediju i mjuzikl natjecati s "American Fiction", "The Holdovers" i drugima na svečanosti u siječnju kojim počinje sezona američkih filmskih nagrada.

"Oppenheimer" s Cillianom Murphyjem u glavnoj ulozi, suočit će se među ostalima s "Killers of the Flower Moon" i "Maestro" u borbi za najbolju dramu.

VEZANI ČLANCI:

U televizijskim kategorijama, najviše nominacija, devet ima obiteljska drama "Succession".

Zlatni globusi su su dobar pokazatelj za najpoznatiju filmsku nagradu Oskar koji se dodijeljuje u ožujku.

Ove će ih godine izabrati nova organizacija nakon što je neprofitni Hollywood Foreign Press Association, skupina novinara koja je bila na meti kritika zbog etičkih propusta i nedostatka različitosti, raspuštena u lipnju.

Vlasnici Zlatnog globusa, Eldridge Industries i Dick Clark Productions postavili su nagradu kao profitni posao, a glasačko tijelo činit će rasno i etnički različitih 300 novinara iz 75 zemalja.

Pobjednici će biti proglašeni na svečanosti 7. siječnja.

VIDEO Aleksandra Prijović otkrila koje dvije pjevačice se nisu odazvale njezinu pozivu za gostovanje u Areni

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije