Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glumačka diva

Anita Ekberg, zvijezda kultnog "Slatkog života" umrla je u 84. godini u Rimu

Anita Ekberg
Pixsell
11.01.2015.
u 16:30

Za ulogu u "Krvavom prolazu" osvojila je Zlatni globusa najveću popularnost donio joj je Fellinijev film.

Švedska glumica Anita Ekberg, koju je proslavila uloga u kultnom filmu “Slatki život” talijanskog redatelja Frederica Fellinija, preminula je danas u 84. godini. La Repubblica piše da je Ekberg umrla u klinici Rocca di Papa u blizini Rima u koju je primljena oko Božića. Anita je bila seks-simbol 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća i već sa 20 godina postala je Miss Švedske.

Nedugo nakon toga odlučila je karijeru graditi u Hollywoodu. U glumačkoj meki upoznaje Fellinija i Johna Waynea koji joj otvaraju filmska vrata.Njezin talent primjećuju i filmski znalci i stručnjaci pa je 1955. nagrađena Zlatnim globusom za najbolju sporednu žensku ulogu u filmu “Krvavi prolaz”.Privlačna glumica imala je nekoliko ljubavnih veza u vrijeme najveće popularnosti, a njezini su ljubavnici bili i Errol Flynn, Yul Brynner i Frank Sinatra.      

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije