Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14.08.2018. u 14:03

Možeš plaćati koliko hoćeš dopunsko zdravstveno osiguranje, a ljude na pregled naruče za 3-4 mjeseca, pa odu privatniku i plate ekstra i kad nemaju, tek toliko da su ziher i da prežive dok čekaju pravo "zdravstvo"

Dečko od 22 godine umirao je na ulici u Zaprešiću, a hitna pomoć udaljena parsto metara nakon poziva stigla je tek za 12 minuta bez liječnika jer ih nema dovoljno. Takva tragedija daje vam dodatnu potvrdu da možete prestati s uplatama u dopunsko zdravstveno osiguranje. Možda se čini da su te dvije stvari nepovezane, ali nije tako.

To što je sve u Zaprešiću "bilo prema propisima", osnažit će vašu odluku. Šalu nastranu, zato nam je zdravstvo efikasno i propisno otprilike kao lutrija, a mi imamo više šanse za dobivanje jackpota nego pravovremene zdravstvene pomoći. Možemo plaćati koliko hoćemo dopunsko zdravstveno osiguranje kad ljude na pregled naručuju za 3-4 mjeseca, pa oni odu privatniku i plate ekstra i onda kada nemaju, tek toliko da su ziher i da prežive dok čekaju pravo "zdravstvo".

Možda da Željka Markić počne organizirati "Hod za život" za žive dok su još živi? Sve i da vječni moralizator i demagog Kujundžić izgura dvostruko veće poreze na alkohol i cigarete, opet bi bilo isto i ne bi ništa napravili s tom dodatnom lovom jer kod nas je i porok bolji nego urok-političar. Pa onda kažu da je sve bilo prema propisima, no to je više nalik na soundtrack za umiranje.

Ali nije sve jednostavno. Baš je taj ping-pong nadležnosti između županija i Ministarstva problem, kao i reforma iz 2011. kad su hitne službe izvučene iz domova zdravlja i osnovani skupi Zavodi za hitnu medicinsku pomoć.

Ali to nije stvar gradonačelnika u Zaprešiću koji sada'"pere ruke" i lokalnih političkih prepucavanja – jer su SDP-ovi zastupnici tražili krajem prošle godine da novac namijenjen savjetnicima, 300 tisuća kuna godišnje, "otpusti" za dodatni T1 tim hitne pomoći – nego ministra, a tada je to bio Milinović.

Problem je u tome kako se tim novcem koriste i kako ga raspoređuju, koliko liječnika neki dom zdravlja može imati i platiti.

Naravno da bi i 300 tisuća kuna pomoglo, ali to treba rješavati zakonom, a ne parcijalno milošću lokalnih šerifa koji se, naravno, nikad neće odreći svojih "savjetnika".

Do tada običan čovjek može samo platiti dopunsko zdravstveno i nadati se najboljem ili drukčije glasati na izborima u Zaprešiću i drugdje.

Iako, iskreno sumnjam da bi ovi koji su lani hvalevrijedno tražili 300 tisuća od gradonačelnika dali taj novac za poboljšanje usluga hitne pomoći da su na vlasti.

Naime, opekli smo se s domaćim političarima svih boja i vrsta, pa im više ne vjerujem na riječ dok hrabro urlaju u oporbi, a šute na vlasti.

Komentara 4

MC
MCA
15:34 14.08.2018.

Lijecnik koji putuje sa hitnom, hm, samo u Hrvatskoj? Wow..zamiljene glave. Taman da je i doso lijecnik, nije garancija da nebi umril, Bog odlucuje, ne lijecnici.

PR
prajdali100
14:53 14.08.2018.

Hrvoje vrati se rocku.

Avatar Dr Evil
Dr Evil
15:45 14.08.2018.

Stigne, stigne...ali TIM2 bez liječnika ...hvala hadezeu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije