Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
13.04.2016. u 09:31

Predsjednica Nacionalnog vijeća Savezne skupštine Švicarske je otkrila da većina zastupnika švicarskog parlamenta ima drugi posao.

Željko Reiner, predsjednik Sabora, ugostio je Christu Markwalder, predsjednicu Nacionalnog vijeća Savezne skupštine Švicarske. U razgovoru na najvišoj razini bilo je riječi o prijateljskim odnosima dviju država te o velikom potencijalu za suradnju. Jesu li Reiner i njegova švicarska kolegica razgovarali o ustroju švicarskog parlamenta, ne znamo, ali ne bi bilo loše da jesu.

Naime, Markwalder je gostujući kasnije na HTV-u otkrila da većina zastupnika švicarskog parlamenta ima drugi posao, i to iz više razloga. Ponajprije jer je osnovna plaća zastupnika niska, a i plaćeni su po broju dana provedenih u parlamentu. Kako nemaju ni pravo na povlaštenu mirovinu, svima je, nastavlja Markwalder, važno imati profesionalnu karijeru paralelno s političkom pa među njima ima nastavnika, medicinskih sestara, liječnika, pravnika i mnogo poljoprivrednika koji svoje profesionalno znanje iz svakodnevnog života prenose u politiku.

Hrvatska, nažalost, neće tako skoro postati Švicarska, ali barem bi Hrvatski sabor mogao nalikovati na švicarsku skupštinu pa zastupnicima već jednom uvesti plaćanje „po učinku“ i ukinuti pretjerane beneficije.  

>>Reiner primio predsjednicu Nacionalnog vijeća Savezne skupštine Švicarske

Komentara 2

DU
Deleted user
10:52 13.04.2016.

u tom smislu hrvatska može odmah postati kao švicarska - natjerati propalice da se nauče nekom poslu, da postanu ljudi, drastičnim smanjivanjem zastupničkih plaća. u sdp nema skoro nikog tko je išta u životu ikad radio - kako takvi mogu imati vodeće pozicije, to su niškoristi, društveni talog.

MM
mm555555
11:42 13.04.2016.

Pa da nam zastupnici budu seljaci. Ta mante se.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije