Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
23.12.2014. u 12:00

Ministru Jakovini već je rekordnih šest pomoćnika okrenulo leđa pa se izgleda sada boji bilo kome u Ministarstvu odbiti potpisati putni nalog.

Tihomir Jakovina, ministar poljoprivrede, nije najozbiljnije shvatio poziv kolege Borisa Lalovca da se uštedi koja kuna na službenim putovanjima potkraj godine. U Ministarstvu poljoprivrede samo u posljednjih mjesec i pol dana, prema analizi Slobodne, dužnosnici i službenici potrošili su na putovanja 744.000 kuna, što je vjerojatno više od svih drugih ministarstava (osim vanjskih poslova) zajedno. Ministru Jakovini već je rekordnih šest pomoćnika okrenulo leđa pa se izgleda sada boji bilo kome u Ministarstvu odbiti potpisati putni nalog.

 Tko će domoroce štititi od sveznajućih antropologa 

Mirela Holy, predsjednica ORaH-a, izazvala je burne reakcije predstavljanjem prijedloga da se broj saborskih mjesta za predstavnike manjina smanji sa sadašnjih osam na četiri. Holy je dodatno objasnila da ne može biti ista težina pri izboru sastava Vlade za zastupnika koji je u Sabor ušao sa 300 glasova manjine i onoga koji je dobio 20.000 glasova. Ideju restrikcije manjinskih prava u Novom listu oštro je osudio Furio Radin, „vječni" zastupnik talijanske manjine. „Ovo je kao razgovor antropologa s domorocima koji misli da bolje zna što je dobro za domoroce", rekao je Radin, ustavši u obranu manjinskih prava. A tko će većinske domoroce zaštititi od antropologa?

Ivan Sinčić 
posramio dobar dio političke elite

Ivan Vilibor Sinčić, predsjednički kandidat, u nekoliko tjedana od potpunog anonimca postao je favorit desetak posto građana. Malo nam to govori o njemu, a mnogo više o tome koliko je jadna naša politička scena, puna lidera vječno ispod praga.

Ispraznili splitski proračun lažnim tretmanima pravih invalida 

Nenad Tomić, član predsjedništva splitske Hvidre, i Smiljan Grgurev, splitski fizijatar, osumnjičeni su da su gradski proračun oštetili za 600.000 kuna, otkriva Slobodna.

Po uzoru na Gogoljeve Mrtve duše, njih dvojica ispostavljali su Gradu Splitu račune za zdravstvene usluge članovima Hvidre, njih 140. Naoko savršen poslovni plan pokvarila je tek činjenica da invalidi o tome nisu imali pojma, a sve zato što na tretmanima nisu ni bili, već je sve bilo fiktivno. Osim novca iz gradske blagajne. 

>> Odobrili mu minus od 500.000 kuna na tekućem

Komentara 3

MX
MXLCLGTG
15:41 23.12.2014.

Ma sta ako su pa ljudi su iz ministarstva poljoprivrede pa moraju obici svaki kokosinjac,a i sajam pogotovo ako na njemu ima krkancije zar to nije stara kumrovecka skola.

VV
vedran.vuinac
16:22 23.12.2014.

Drugim riječima, vi biste, g. jurković u jednoj tvrtki koja ima trgovačke putnike kvalitetu rada bodovali prema uštedi na pređenim kilometrima. Pa, drago mi je da ste novinar, a ne obrtnik, jedino mi nije jasno da je Vaš urednik blagoslovioo objavu ovog..što god to bilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije