Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS

Osmišljen kalkulator koji pokazuje koliko života možete spasiti ako ostanete doma

Foto: PIXSELL/Reuters/Omni Calculator
02.04.2020.
u 12:53

Diljem svijeta zabilježeno je 946.873 slučaja oboljelih od koronavirusa.

Pandemija koronavirusa ostavila je mnoge od nas da se osjećamo bespomoćnima, a ostajanje doma nikad se nije činilo teže. Iako znamo da tako smanjujemo mogućnost širenja virusa, to je mnogima teško. 

Kako bi potaknuli ljude da učine pravu stvar i ostanu doma, doktorandi Anna Szczepanek i Dominik Czernia osmislili su kalkulator koji pokazuje koliko života možemo spasiti tako da ostajemo doma. Oni se nadaju kako će to potaknuti ljudi da vide kakva je moć u njihovim rukama i utjecaj na ono što se događa. 

Szczepanek radi doktorat iz matematike na sveučilištu Jagiellonian u Poljskoj, a Czernia radi doktorat iz molekularnog magnetizma na Institutu nuklearne fizike u Poljskoj, a oboje sudjeluju na projektu Omni Calculator Projekt, gdje osmišljavaju besplatne alate iz fizike i matematike za studente, piše Metro. 

Provjerite OVDJE koliko vi možete spasiti života i ostanite doma 

Komentara 2

Avatar Ćičruk Inim Ami Nimda
Ćičruk Inim Ami Nimda
10:18 03.04.2020.

Je li izmišljen kalkulator koji računa koliko batina trebaju primiti ovi što su nas utjerali u tor kao ovce bez ikakvog opravdango razloga ?

AA
Aartur
13:30 02.04.2020.

Prema istraživanju nakon ekonomske krize iz 2008. godine, 20% samoubojstava u tom periodu bilo je uzrokovano nezaposlenošću i neimaštinom. A već sada je jasno da će karantena uzrokovati skok nezaposlenosti kakav još nije viđen u novijoj povijesti. Drugim riječima, zapravo ne spašavamo nikoga već živote jednih kupujemo životima drugih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije