Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14.07.2011. u 09:43

Podsjetimo, pravni tim SDP-a, pod mentorstvom svog predsjednika Zlatka Lagumdžije, izmijenio je već unaprijed pripremljen dokument OHR-a

U 16 godina od kada je daytonskim dekretom utemeljen, Ured visokog predstavnika (OHR) nikada nije bio tako ponižen i poražen kao ovog vrućeg srpanjskog tjedna 2011. godine. Da groteska bude veća, u lice ovoj instituciji, čiji je primarni zadatak svih ovih godina bio utjerivanje straha u kosti domaćim političkim neposlušnicima, “pljunuo” je njihov donedavni politički “kompanjon” - SDP BiH, stranka koja snosi, ako ne najveću, onda dobar dio odgovornosti za ono što se već mjesecima događa u BiH. Podsjetimo, pravni tim SDP-a, pod mentorstvom svog predsjednika Zlatka Lagumdžije, izmijenio je već unaprijed pripremljen dokument OHR-a u kojim se nalaže suspenzija županijske vlasti u Srednjobosanskoj županiji, jer OHR smatra da nije legalno utemeljena.

Trebalo je prvo medijski tretirati ovaj neprikosnoveni politički skandal, da visoki predstavnik Valentin Inzko shvati kakav mu je politički zaušnjak opalio dojučerašnji politički kooperativac. Nakon ovog, malo je kazati skandala, više nije ni bitno pitanje po kojim je pravno-političkim uzusima formirana vlast u Srednjobosanskoj županiji. Bitno je spasiti obraz i autoritet OHR-a. Ako ova brojnim minusima opterećena, ali i dalje moćna međunarodna institucija u BiH ne pokaže svoje mišiće i ne provede svoju odluku (a to da vlast u Srednjobosanskoj županiji proglasi nelegalnom), onda i njezino postojanje gubi smisao. Visoki predstavnik odmah i sad mora pokazati mišiće, ili u protivnom - neka svoj autoritarni politički mandat, sportskim rječnikom rečeno, “objesi o klin”!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?