Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STOŽICE Srbijanski tajkun ispao iz projekta jer nema novca

Mišković bi u Zagreb, a istisnut iz Ljubljane

22.04.2009.
u 18:12

Iako je ljubljanski gradonačelnik Zoran Janković poručio da je srbijanskom tajkunu Miroslavu Miškoviću isteklo vrijeme za uplatu njegova dijela investicije u trgovački centar u Stožicama, iz Delta holdinga danas su nam potvrdili da su i dalje zainteresirani za ulaganje u Ljubljani, ali i u Zagrebu.

Bez 19 milijuna eura
– Delta holding bi u Zagrebu gradio trgovački centar – rekla nam je Branislava Milunov iz odnosa s javnošću te tvrtke. Mišković je, podsjećamo, bio bacio oko na Zagrepčanku, najatraktivniju parcelu u širem središtu Zagreba, ali na natječaju je njegova ponuda bila tek treća.

Tako je propao njegov ulazak na hrvatsko tržište, ali od te nakane Delta holding nije odustao ni sada kada očito nema novca ni za ljubljanski projekt.

U partnerstvu s tvrtkom Grep Mišković je u gradnju 200 tisuća kvadrata trgovačkog centra u Stožicama trebao uložiti 242,5 milijuna eura. Prošli mu je pak tjedan istekao rok za uplatu druge rate od 19 milijuna eura. Umjesto Miškovićeva holdinga s Grepom će sada šoping-centar najvjerojatnije graditi austrijski holding Supernova.

Ne odustajemo!
Taj je pak holding jesenas najavio gradnju najvećega trgovačkog centra u Hrvatskoj u Buzinu. Konačna odluka o Miškovićevu nasljedniku u projektu u Stožicama donijet će se za mjesec dana, a Mišković je zaprijetio tužbom zbog izbacivanja iz tog biznisa.

– Delta holding nije odustao od Stožica. Ali smatramo da se prvobitan projekt mora prilagoditi situaciji na svjetskom tržištu koja se dramatično promijenila prema vremenu kada smo s Grepom sklopili partnerski ugovor – priopćili su iz Delta holdinga.

Mišković, naime, traži da se gradnja tog projekta odgodi na neko vrijeme. U tom holdingu, nastavili su, nemaju ništa protiv da Grad Ljubljana i Grep pronađu drugog investitora, ali smatraju da to sigurno neće biti lako s obzirom na kriznu situaciju. U Stožicama je osim gradnje šoping-meke planiran i sportski centar.

Želite prijaviti greške?