Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10.10.2012. u 12:00

Da me sada netko pita hoću li biti Švicarska, kao Hrvat, kolebao bih se, kaže premijer

Zoran Milanović, predsjednik Vlade, gostujući na RTL-u, izjavio je da se “ne bi mijenjao s velikom većinom zemalja oko nas i s nekima u EU jer Hrvatska ima bolje potencijale. Da me sada netko pita hoću li biti Švicarska, kao Hrvat, kolebao bih se. Naprosto, prevelik je izazov. Imamo velike šanse“, zaključio je hrvatski premijer svoju neobičnu fantaziju. Naš kolebljivi premijer, umjesto sanjarenja o transformaciji u Švicarsku, treba nam odgovoriti zašto propuštamo „velike šanse“. Trebamo li uvesti u igru neke efikasnije igrače?

Idealni Terminator priprema ulogu u Zagrebu

Petra Sanader, glumica, još jednom je dobila poveći medijski prostor za svoj skroman umjetnički rad. Pažnju domaćih medija duguje svom ocu, bivšem premijeru, koji je pod nerazjašnjenim okolnostima stariju kćer poslao na glumačko usavršavanje u New York. Petra je u četvrtoj godini američke karijere dobila tek treću ulogu, i to epizodnu, u jeftinoj parodiji Terminatora. Posebnost predstave koja je toliko alternativna da je tri mjeseca nakon premijere (23. lipnja) nitko od novinara nije zamijetio, jest to što naslovnu ulogu Terminatora glumi uvijek koji od gledatelja. Prava je šteta što Petrin otac ne smije biti u publici. On bi bio idealan Terminator.

Čudo iz Belog Manastira

Leonard Mlinarić, profesor iz Belog Manastira, pospremio je u džep milijun državnih kuna i pobrao simpatije nacije. Novac je osvojio znanjem, a simpatije skromnošću. Spoj kakav odavno nismo vidjeli.

Aferom na aferu

Hrvoje Hribar, ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra, odbio je komentirati žalbu voditeljice Odjela za pravne poslove Amalije Šeparović Ministarstvu kulture na njegove postupke. „Ne bih to komentirao, to je vrlo osoban slučaj i nemam pravo upletati se u osobne probleme svojih suradnika – ogradio se Hribar u Novom listu. Slučaj možda jest osoban, ali je institucija javna i opterećena aferama pa sukob ravnatelja i šefice pravne službe zaslužuje objašnjenja.

Komentara 9

SA
Savjest
15:20 10.10.2012.

Švicarska je možda posljednji primjer europske heterogene države koju ni pok. predsjednik Gadafi nije uspio razoriti prijetnjama da će njezine dijelove pripojiti matičnim državama. Rezultat je da Švicarska i danas postoji, a Gadafija više nema. Jednostavno obvrazloženje polazui od činjenicee da Švicarsku nije stvarala buržoazija polazeći od nacionalnih interesa, već švicarski seljaci koji su i bez toga što su govorili te i danas govore različite jezike, zaključili da će im zajedno biti bolje i pogodili!

CA
capronza
17:41 10.10.2012.

Milanovic, uopce ne razmislja, da razmislja nebi govorio ovakve bedastoce, mozda nema cim razmisljati.

SA
Savjest
15:15 10.10.2012.

A na "Zapadnom Balkanu" svatko može ugroziti svaku zajednicu počevši od vlastite kao što se događa u Bosni i Hercegovini. Otkuda takva razlika? Otuda što su Švicarsku stvarali realistički seljaci prije francuske revolucije i dolaska buržoazije na vlast. Naprotiv na "Zapadnom Balkanu" ne smije se spomenuti (zbog javnosti) ni više nego očita nužda da se ne samo Bosna i Hercegovina unutar sebe na neki način ujedini, već da se tako uređena BiH na isti način ujedini s Hrvatskom. Njegoš je rekao: "Čaša žuči (BiH) ište čašu meda (Hrvatsku), smiješane najlakše se piju!"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?