Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljivo

Znate li što je to 'smartphone pinky' i zašto on uopće nastaje? Stručnjakinja ima odgovor

shutterstock
20.10.2020.
u 13:30

Ako držite ruku s malim prstom na dnu mobitela, počet ćete primjećivati ​​malo udubljenje između gornjeg i donjeg zgloba.

Danas na svojim mobitelima možemo raditi gotovo sve - od plaćanja računa, čitanja knjige do mjerenja otkucaja srca i broja pređenih koraka, stoga nije ni čudno što su mnogi ‘zalijepljeni’ za svoje ekrane. Ako ste pomalo opsjednuti mobitelom, jeste li ikada razmišljali o šteti koju bi vam mogao nanijeti?

Neki korisnici društvenih mreža nedavno su primijetili da je način na koji drže mobitel izazvao deformaciju. Primijetili su da imaju udubljenje na svom malom prstu zbog načina držanja mobitela te promjenu nazvali ‘smartphone pinky’, prenosi Mirror.

Foto: Twitter

Jedna zabrinuta osoba otvorila je raspravu, podijelivši fotografiju ruke, uz koju je napisao ‘ Stvarno imam ozljedu od svog iPhonea. Prst mi se savio i neće se ispraviti. Moram promijeniti način na koji držim telefon.’

@cllopez2000

Kinda hard to see on camera, does anyone else have this? ##foryou ##fyp ##smartphonepinkie ##like ##share

♬ Smart Phone Pinky - cllopez2000

Na TikTok-u je jedan korisnik objasnio: ‘Ok, pitao sam se ima li još netko ovo. Ako držite ruku s malim prstom na dnu mobitela, počet ćete primjećivati ​​malo udubljenje između gornjeg i donjeg zgloba. Ovo je smartphone pinky.’

Video je postao viralan, a mnogi su rekli da su i oni to imali. No, je li pametni telefon stvarno kriv za to?

Liječnica Pareena Patel rekla je: - Iako još nema kliničkih dokaza koji bi ukazivali na to da pametni mobiteli mogu posebno oštetiti naše male prste, niti je ovo službeno medicinsko stanje ili pojam, postoje razlozi za vjerovanje da pretjerana upotreba mobitela može utjecati na našu mišićnu funkciju i može oštetite naše zglobove, posebno u području palca i zapešća. Neka su istraživanja također otkrila da prekomjerna upotreba pametnih telefona može uzrokovati bol u palcu. -

Mladića šokirale fotografije koje je pronašao na izgubljenom mobitelu:

1/1
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije