Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trudnoća

Žena rodila blizanke pa otkrila: Zatrudnjela sam dva puta u pet dana - moji doktori su bili zbunjeni kao i ja

lilo_imelda_twins
03.02.2023.
u 10:30

Žena je rodila blizance začete u razmaku od tjedan dana nakon što je zatrudnjela s drugom bebom dok je već bila trudna.

Žena je rodila blizance začete u razmaku od tjedan dana nakon što je zatrudnjela s drugom bebom dok je već bila trudna.

Odalis Martinez zatrudnjela je sa svojim prvim djetetom posljednjeg dana svog menstrualnog ciklusa - prije nego što je zatrudnjela s drugim pet dana kasnije. Kada je došla ne ultrazvučni pregled, liječnik joj je rekao da se njeno dvoje djece, Lilo i Imelda, začete u različito vrijeme. Ovaj se fenomen naziva superfetacija i izuzetno je rijedak.  To se dogodilo nakon što je tijekom ciklusa pustila dvije jajne stanice umjesto jedne, a obje su bile oplođene različitim spermom prenosi Mirror.

Nevjerojatne sličnosti: Možete li reći koja je na fotografiji majka, a koja je kći?

1/9

Kada je Odalis odvela svoje blizance na prvi pregled kod liječnika, medicinski radnici bili su zbunjeni ovom situacijom. Ova mlada majka rekla je : "Definitivno sam bila šokirana. Prvo, zato što su bile blizanke, a drugo, zbog činjenice da su začete u razmaku od pet dana. Nikada zapravo nisam znala kako blizanci funkcioniraju pa nisam znala da se to može dogoditi – bilo je to stvarno veliko iznenađenje.“

Imali smo spontani pobačaj kad smo prvi put pokušali, tako da je bilo lijepo čuti vijest da je riječ o dvoje djece. Cijela moja obitelj pitala se kako se to može dogoditi, svi smo bili tako šokirani. To je dobra informacija. Poručujem svim svojim prijateljima da sada budu oprezni! – nastavila je Odlais.

Odalis i njezin suprug Antonio, direktor sveučilišnog programa, otkrili su da su njihova djeca začeta u različito vrijeme u siječnju 2021. Lilo i Imelda na svijet su došle carskim rezom 10. kolovoza 2021. Lilo je prva začeta, a Imelda je začeta pet dana kasnije i unatoč tome što nisu jednojajčane blizanke, Odalis kaže da nekim ljudima nalikuju. Nadodaje kako Imelda izgleda veće, ali svaki put kad odu liječniku kažu da su bebe jednako teške.

Rekla je: "Obje su oduvijek bile prilično velike bebe! Definitivno ih mogu razlikovati, ali ima nekih dana kada su jake slične. Ali ako pitate ljude koji ih ne viđaju svaki dan, oni će reći da izgledaju isto."

Kad su blizanke odveli na prvi liječnički pregled, liječnicima su rekli da su Lilo i Imelda začete u razmaku od pet dana. Odalis kaže da su je liječnici pitali na što misli i da za to prije nisu čuli. Rekla je: "Došla je liječnica koji je još bila studentica i razgovarala s nama. Rekla sam da su bebe začete u razmaku od pet dana, a ona je bila zbunjena i otišla po stariju liječnicu, a čak ni ona nije čula za ovakav slučaj. Mislim da je čak i medicinska sestra s ultrazvuka bila pomalo zbunjena, ali dala je sve od sebe da normalizira situaciju."

Odalis je na TikToku podijelila svoje rijetko iskustvo gdje je video prikupio više od 1,5 milijuna pregleda te privukao veliko zainteresiranost velikog broja korisnika.  Jedna je korisnica napisala: „Da, moje su 14 dana razlike, obje djevojčice i dva različita oca - pokušaj to objasniti“, a drugi nadodaje: "Nisam znao da možete začeti blizance u razmaku od nekoliko dana! TikTok me nauči nešto novo svaki dan." Dok je treći dodao: "Što! Nisam imao pojma da je ovo moguće."

Kroz 21 godinu rodila 14-ero djece: 'Svi nas stalno pitaju otkud nam novci za sve njih...'

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije