Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrijedi pokušati

Želite gubiti kilograme dok spavate? Ovo trebate onda piti prije odlaska u krevet

Spavanje
Foto: Thinkstock
23.06.2019.
u 07:00

Poznato je kako se kalorije troše i tijekom spavanja, no istraživanje je otkrilo da ćete ih potrošiti još više ako prije odlaska u krevet popijete čaj

Dolaskom ljeta, mnogi se zbog viška kilograma osjećaju nezadovoljno i traže brza rješenja kako smršaviti.

Ako ste na dijeti i želite izgubiti koji kilogram prije nego svoje tijelo pokažete na plaži, postoji jedna stvar koja vam može pomoći.

Poznato je kako se kalorije troše i tijekom spavanja, no istraživanje je otkrilo da ćete ih potrošiti još više ako prije odlaska u krevet popijete čaj. I to ne čaj za mršavljenje koji skupo naplaćuju, a nema učinka.

Foto: pixabay

Čaj od cimeta idealan je za spavanje. Osim što djeluje protuupalno, smanjuje nadutost te stres. Smanjuje i osjetljivost na inzulin kao i šećer u krvi što je ključno za gubitak težine. Cimet uz to ubrzava metabolizam pa tako tijelo tijekom noći troši više energije, rekla je za The Sun nutricionistica Helen Bond.

– To ne znači da ne trebate mijenjati prehranu ako želite smršaviti. Mnogo bolji način za postizanje ravnoteže šećera u krvi je dijeta s malim unosom ugljikohidrata – savjetuje ona.

U borbi s kilogramima pomaže i čaj od kamilice, kao i mente jer oba djeluju pozitivno na metabolizam te ga ubrzavaju tijekom noći.

Komentara 2

Avatar southman
southman
10:17 23.06.2019.

Teretana, traka, 5 - 6 km svaki drugi dan i linija samo takva !

TZ
tomislav.zubovic
08:31 23.06.2019.

Možda čaj od cejlonskog cimeta ali probajte sa kineskim a imat će te noćne more i mučninu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije