Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kad misliš da je Instagram život

Zbog društvenih je mreža godinama mrzila sebe: "Tek su me depresija i bulimija osvijestile"

Facebook/@Lottie Teideman
03.10.2022.
u 13:30

“Jedini način na koji sam se mogla natjecati sa 'savršenim' djevojkama online bilo je filtriranje vlastitih fotki, no onda bih se osjećala još gore znajući da sam objavila nešto što je lažno i 'fake'..."

Gledajući svoj selfie na mobitelu, Britanka Lottie Teideman bi, kaže, osjećala mnogima poznat osjećaj samoprijezira, sve dok ne bi fotku digitalno dotjerala i ispeglala; provukla kroz razne filtere i smanjila 'kritične' točke poput struka i stražnjice. Tek bi ju tad mogla objaviti na svom Instagram računu, a konstantno ju je uspoređivanje s prirodno savršenim djevojkama koje su joj se smješkale s društvenih mreža dovelo do toga da je postala jako tjeskobna i razvila poremećaj prehrane.

5  stvari koje o svom vjenčanju ne biste trebali otkrivati na društvenim mrežama

1/9

- Stalno sam se osjećala nedovoljno lijepom - kaže medicinska sestra Lottie.

“Jedini način na koji sam se mogla natjecati s tim djevojkama bilo je filtriranje vlastitih fotki, a onda bih se osjećala još gore znajući da sam objavila nešto što je lažno i fake".

Ljetos objavljeno izvješće Britanskog Odbora za zdravstvo i socijalnu otkrilo je da 80 posto ispitanika smatra da im izgled tijela  negativno utječe na mentalno zdravlje, dok 61 posto smatra da se negativno odražava i na njihovo fizičko zdravlje.

Objavljuje Lottie TeidemanSrijeda, 17. srpnja 2019.

Osim toga, izvješće je potvrdilo da su internetski sadržaji koji promiču idealiziranu, često izmišljenu i nerealnu sliku tijela, usko povezani s razvojem niskog samopoštovanja i čitavim nizom mentalnih problema i stanja.

Nakon što se udebljala zbog čega joj je ankioznost dodatno porasla, Lottie je počela redovito ići u teretanu i na boks zbog čega se brzo vratila u svoj stari konfekcijski broj i, zadovoljnija sobom, počela sudjelovati u estetskom modelingu, no što je više uranjala u taj svijet; i što je više kolegica pratila na Instagramu; to se gore osjećala.

- Stalno bih se uspoređivala sa svima koje sam viđala u stvarnom životu i online i počela sam mrziti kako izgledam - ispričala je za The Sun, pa je ustajala u tri ujutro i već ujutro prije posla u teretani bi vježbajući provela čak četiri sata.

“Postalo mi je teško i izaći iz kuće jer sam mislila kako će svi vidjeti da ne izgledam kao na svojim fotkama online", no umjesto da to primijete, prijatelji su primijetili da nije dobro jer je počela s rigoroznim dijetama, dok konačno nije razvila i bulimiju zbog koje bi povratila sve što bi pojela.

Objavljuje Lottie TeidemanNedjelja, 22. svibnja 2022.

2015. Lottie se slomila pred svojim trenerom i rekla mu da više ne može tako. Odustala je od treninga, a liječnik opće prakse ju je uputio na psihologu s kojim je završila šestotjedni tečaj kognitivne bihevioralne terapije, te i sama nastavila raditi na razvoju pozitivne slike o sebi.

“Trebalo mi je puno vremena da potpuno promijenim način razmišljanja", rekla je Lottie koja je potpuno odustala od modelinga, a u teretanu ide povremeno; no ne zbog mršavljenja već zbog zdravlja.

Objavljuje Lottie TeidemanUtorak, 20. rujna 2022.

Danas je udana majka dvoje djece i još uvijek, priznaje, uređuje svoje fotke; ali samo u edukativne svrhe, s objavljenim 'prije' i 'poslije' verzijama; i svojim je tijelom zadovoljnija nego ikad.

Ptići flaminga ostali bez roditelja, sad brigu o njima vodi čuvarica koja ih svaki dan vodi u šetnju 😍

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije