Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tisuću zašto...

Zašto boce soka imaju neravno dno, a ljepilo se ne zalijepi za čep?

Pinterest
15.05.2020.
u 14:20

Gotovo svakodnevno koristimo ove stvari, ali kada ih bolje pogledate, nemate pojma o nekim njihovim karakteristikama

Jeste li se ikada pitali zašto muha nika ne znaju pronaći otvoreni prozor ili zašto je sok od naranče nakon pranja zubi uvijek gorkog okusa? Odgovor saznajte u tekstu!

Neravno dno plastičnih boca

Dno je neravno kako bi se povećala snaga same boce. To je nužno kako bi boca izdržala snagu pritiska dodavanja plinova u sokove, prenosi BrightSide. Također, sokovi su uglavnom servirani hladni, a kada se tekućina hladi, ona mijenja volumen i boca se ne smije mijenjati zbog toga.

Foto: Pinterest

Boja ogledala

Savršeno ogledalo reflektira sve postojeće boje. Znanstvena definicija bijele boje je da ona u sebi sadrži mješavinu svih postojećih boja. Stoga se za ogledalo kaže da je zapravo bijele boje. 

Zašto se čep na tubi ljepila nikada ne zalijepi?

Većina ljepila u sebi sadrži vodu koja pomaže da ljepilo u tubi ostane u tekućem obliku. Ono će postati ljepljivo samo kada ga istisnete iz tube i stavite na neku površinu. Kada dođe u kontakt sa zrakom, voda isparava i ljepilo se stvrdnjava.

Foto: Pinterest

Neugodan okus soka od naranče nakon pranja zubi

Pasta za zube utječe na receptore okusa u ustima. Ona smanjuje našu mogućnost da osjetimo slatko te povećava ostale okuse, poput kiselog i gorkog. Stoga se u soku od naranče povećava okus gorčine te on prestaje biti pitak. 

Foto: Pinterest

Zašto muhe nikad ne mogu pronaći otvoren prozor?

Muhe imaju složene oči koje im omogućavaju da svjetlo i tamu vide jako precizno. Kada lete po sobi, one uvijek traže izvor svjetlosti. Čak i ako je prozor otvoren, iz njega dolazi zrak iz vana. Taj zrak stvara atmosferu u kojoj muhe ne vole letjeti te zbog njega one izbjegavaju prozor i traže drugi izbor svjetlosti. 

Foto: Pinterest

Pogledajte koliko Zagrepčani poznaju stare purgerske riječi:

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar BettyFM94
BettyFM94
13:16 17.05.2020.

w​w︆︅​w​​​︆︅.︆︅​​Ki︆︅︆︅s︆︅​sTo​k​​.​c​​o︆︅​m

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije