Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
savjeti stručnjaka

Za što dulji vijek: "Kada kupujete božićno drvce, pripazite na ovih par stvari..."

bor, jelka,kićenje
Damir Špehar/PIXSELL
08.12.2022.
u 07:00

Provjerite i kako je i gdje drvce bilo pohranjeno tamo gdje ga kupujete; ako je npr. stajalo preblizu radijatora ili direktno pod klimom, vjerojatno će brzo dehidrirati.

Dok su pripreme za božićne blagdane kod mnogih već u punom jeku, stručnjaci savjetuju da, prije nego odjurite u kupnju drvca odvojite minutu, dvije da razmislite što zapravo tražite i odgovara li neko drvce vašem prostoru. A da lakše izaberete ono pravo,vlasnik vrtlarske trgovine Gardening Express podijelio je nekoliko izvrsnih savjeta.

Profesorica povijesti od kruha radi pravu umjetnost

bor, jelka,kićenje
1/15

"Želite da iglice izgledaju svježe i 'živo' pa pripazite da se i u trgovini ili kod prodavača na štandu drvce redovito prskano vodom".

- Ako kad po njemu prođete rukom ispadne mnogo iglica, vjerojatno je drvce već staro - rekao je za Mirror.

"Provjerite i kako je i gdje bilo pohranjeno tamo gdje ga kupujete; ako je npr. stajalo preblizu radijatora ili direktno pod klimom, vjerojatno će brzo dehidrirati", kaže on.

Kad odaberete svoje drvce i odnesete ga kući, savjetuje i da provjerite možete li ga staviti na mjesto gdje ne dopire više od nekoliko sati dnevne svjetlost.

- Važno je razmotriti i koja bi vrsta najdulje opstala u vašem domu; a za manji dom su najbolja drvca u teglama - rekao je.

"U tegli može biti npr. plava smreka (blue spruce) koja je neobične srebreno plave boji, a važno ju je redovito zalijevati i držati dalje od izvora topline", kaže stručnjak, a preporučuje i još jedno podrezivanje drvca kod kuće.

"Još jednom kod kuće drvcu podrežite krajeve prije nego ga stavite u teglu; to će mu omogućiti najbolju apsorpciju vode""

- Pri ukrašavanju koristite LED žaruljice koje su najbolje za okoliš i koje će vašem božićnom drvcu dati diskretan sjaj".

Muškarac otkrio trik za perilicu posuđa pa izazvao burnu raspravu: 'Ovo uopće nema smisla'

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije