Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BISTRO PIZZERIA: PROVA

Vrući poljupci od kozica, meda, čilija i kadulje

Bistro pizzeria Prova
12.07.2018.
u 13:05

Prova se nalazi na tržnici Gruž, a upravo tržnica izvor je svježihi kvalitetnih namirnica. Osim toga, surađuju i s lokalnim OPG-ovima

Zašto na računu piše minus 20 posto? – pomalo zbunjeno pitam ljubaznoga konobara Karla Njiru, čudeći se što sam kavu u Dubrovniku platila samo osam kuna.

– Za domaće je goste popust na sve. Pa ne može naš turist za pizzu dati 70-80 kuna. Puno je – iskreno odgovara ovaj zaposlenik bistroa-pizzerie Prova, smještene na tržnici Gruž, s čije se terase vide more i luksuzni brodovi koji njime plove.

Prethodno smo ugodno iznenađeni bili cijenom parkiranja od deset kuna po satu nekoliko koraka od Prove, za razliku od parkiranja u blizini Starog grada gdje se plaća 75 kuna.

– Budući da se restoran nalazi na samoj tržnici, možemo svakodnevno pomno odabirati svježe i kvalitetne namirnice – od voća i povrća do svježe ulovljene ribe. Osim toga, surađujemo i s lokalnim OPG-ovima. Prova je otvorena prošlo ljeto, obiteljski je to restoran koji garantira diskretan, ali nadasve iskren dodir hrvatskoga gostoprimstva – kaže vlasnik Karlo Gabrieri.

U Provi su na meniju domaći dalmatinski specijaliteti, svježa riba, paste i pizze te vina hrvatskih proizvođača. Na jelovniku su i vrući poljupci, a u opisu piše kako su spravljeni od kozica, meda, čilija i divlje kadulje. Zbog kuhara koji potječe iz slunjskoga kraja nude i domaći sir s toga područja.

Jela se ovdje pripravljaju prema sustavu HACCP, što znači da je sigurnost proizvoda do krajnjega potrošača zajamčena. Unutrašnjost Prove lijepo je uređena, a na zidovima dominiraju brojni crteži. Dvojeći između ribljih i mesnih jela pronalazim kompromis u hladnome predjelu – ukusnoj salati od hobotnice sa slanutkom, serviranoj u školjci (s popustom stoji 72 kune) te telećem odresku s pršutom u umaku (za domaće goste cijena je 88 kuna). Bočica mineralne na sniženju iznosi 12,80 kuna.

Hrana je fina, a ozračje opušteno.

Zaposlenici su nenametljivi, no u tren oka pokraj gosta jer odmah zamijete kad mu nešto treba.

JESTE LI ZNALI?

Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL

Dubrovačke ljetne igre održavaju se svake godine od 10. srpnja do 25. kolovoza. Utemeljene su 1950. godine, a ako se zateknete u Gradu u vrijeme kada se održavaju, nemojte zaobići tu iznimnu kazališnu i glazbeno-scensku manifestaciju. Ove se godine održavaju 69. Dubrovačke ljetne igre, a cijele su zapravo uvod u veliko slavlje 70. rođendana našeg najslavnijeg ljetnog festivala koje će se održati sljedeće godine .

INFO

Cijene u Dubrovniku uglavnom nisu pristupačne za plići džep...

Parkiranje 75 - 10 kn/h

Pivo 0,5 l 50 - 28 kn

Kava 40 - 8 kn

Dani hrvatskog pršuta u Dubrovniku: Istarski pršut nema kožu i potkožno masno tkivo

Bistro pizzeria Prova
1/6

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije