Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brdovečka fina vina

Vratili vinograde med 'plemstvo' zlatnog i srebrenog sjaja

Foto: Rajko Polić
1/4
07.04.2014.
u 08:51

Zlatom su se okitili Branko Dujmović, Zdenko Hribar i Vladimir Kosmat, te Stanko Lesovšek za vino od kupina

Udruga vinogradara i vinara Brdovečkog kraja Trsek, na Vinologiji 2014 i 17. ocjenjivanju vina koje je po stručnoj metodi provela licencirana komisija (Miodrag Hruškar, Ivana Rendulić-Jelušić, Krešimir Hren i Gordana Bosankić) dodijelila je priznanja za pedesetak vina svojih članova, od kojih je sedam zlatnih, 18 srebrenih i 20 brončanih, a odbačena su tri uzorka.

Zlatom su se okitili Branko Dujmović, Zdenko Hribar i Vladimir Kosmat, te Stanko Lesovšek za vino od kupina. Ne manje kvalitetna su vina poduljeg broja srebrenih i brončanih vinara čije podrume valja posjetiti i koji će u općem uzdizanju vinarstva uz pomoć lokalne uprave vrlo brzo imati renome vinsko-turističke destinacije.

A kako je počelo? Prije tridesetak godina vraća se plemenita loza (pok. dr.sc.Šubert) te prilagođavaju podrumi i moderna tehnologija uz pomoć znanstvenika i nukleusa naprednih vinogradara. Tu je napravljen i prvi pjenušac šampanjskom metodom, Šenpjen obitelji Turk, te podršku daje poljoprivredna ljekarna Branka Dujmovića Gračec. Treba podsjetiti da je to vrijeme prije tridesetak godina, bez interneta i sa zatvorenim granicama prema razvijenima.

Zato ćemo spomenuti i naš angažman kroz prilog Vrt, čiji faksimil u podrumu nagrađenog Dujmovića danas govori sam za sebe.

>> Vina obitelji Benvenuti opravdano uživaju poseban ugled među vinoljupcima

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije