Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zimovanje

Već idući tjedan skijanje pojeftinjuje i do 30 posto

skijanje (1)
Foto: Reuters/Pixsell
07.01.2013.
u 18:00

Apartmani na austrijskom skijalištu Gerlitzen, čija je cijena sada 5230 kn, idući tjedan jeftiniji tisuću kuna

Većina hrvatskih skijaša rekreativaca zbog dječjih školskih praznika skija ovog tjedna. No, mnogi koji nemaju takve obveze put europskih skijališta krenut će tek idućeg vikenda. U tjednu od 13. do 20. siječnja najniže su cijene tijekom ove zimsko-skijaške sezone. Aranžmani jeftiniji i trideset posto i te kako su zanimljiv argument.

– Ovaj takozvani hrvatski skijaški tjedan najpopularniji je među našim skijašima, no idućeg će tjedna cijene biti osjetno niže. Sniženja se razlikuju od domaćina do domaćina – negdje su zanemariva, ali poneka su i do trideset posto – kazala je Nikolina Frklić iz agencije Atlas.

– Individualnim klijentima i obiteljima s predškolskom djecom sugeriramo skijanje u tom tjednu, od 12. do 19. siječnja, ne samo zbog nižih cijena nego i manjih gužvi na skijalištima u tom terminu.

To konkretno znači da se, primjerice, na Kranjskoj gori sedam polupansiona u hotelu s tri zvjezdice, što sada stoji 3370 kuna, za tjedan dana može dobiti za 2930 kuna po osobi.

U austrijski Bad Kleinkirchheim, u naselje Landal, gdje tjedni najam apartmana za šest osoba u najskupljem terminu stoji 13.900 kuna, idućeg tjedana će se moći za 8180 kuna.

Na skijalištu Gerlitzen sedmodnevno zimovanje u apartmanima za dvije do četiri osobe, koje do 12. siječnja stoji 5230 kuna, nakon tog datuma stajat će 4180 kuna. Iako je većina Hrvata (od osamdeset do sto tisuća) na skijanju upravo sada, te će cjenovne povlastice sigurno iskoristiti tisuće naših građana. Tijekom cijele skijaške sezone trebalo bi ih se, prema procjenama, na skijalištima izredati otprilike 200.000.

>> Na skijanju idući tjedan Hrvati ostavljaju 30 milijuna eura

Komentara 1

DH
dalibor.hren
20:55 07.01.2013.

Na Sljemenu će biti besplatno, ali bez snijega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije