Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promotivni tjedan

Ulaznica za Plitvice 50 kuna, za djecu 20. Jeftiniji je i ručak

Plitvička jezera
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
09.10.2018.
u 07:32

U cijeni ulaznice je, osim osiguranja, i vožnja panoramskim vozilom te električnim brodom

Nacionalni park Plitvička jezera, nakon nekoliko godina stanke, organizira ovaj mjesec takozvani Obiteljski tjedan ili, kako je ove godine nazvan, Promotivni tjedan, u kojem želi otvoriti vrata NP-a uglavnom domaćim posjetiteljima koji tijekom vrhunca sezone, u srpnju, kolovozu i rujnu, izbjegavaju Plitvice zbog velikih gužvi, ali i jako visokih cijena – u srpnju i kolovozu ulaznica za jednu osobu stoji čak 250 kuna.

No, u Promotivnom tjednu, koji traje od 5. do 14. listopada, cijene ulaznica su i do 75 posto niže, što je iznimno privlačno gostima u posezoni. Cijena ulaznice za odraslu osobu sada iznosi 50 kuna, a inače tijekom listopada stoji 150 kuna. Studenti je plaćaju 30 kuna, a nakon 14. listopada 100 kuna, djeca između sedam i 18 godina 20 kuna, umjesto 80 kuna, a mališani mlađi od sedam godina mogu besplatno šetati oko jezera.

Plitvička jezera
1/8

U cijeni je, osim osiguranja, i vožnja panoramskim vozilom te električnim brodom. U Promotivnom tjednu znatno su niže i cijene u restoranima na Plitvicama, gdje se sada ručak može pojesti po cijeni od 70 do 120 kuna po meniju. Gost koji kupi ulaznicu za NP Plitvice ima pravo na 15% popusta na ulaznicu za karlovačku Aquatiku.

To svojevrsno umrežavanje cijena za nacionalne parkove, ali i druge destinacije popularne turistima, pokazalo se punim pogotkom ovog ljeta. U NP Plitvice ove su godine osmislili projekt kojim se za cijenu od 300 kuna za odrasle te 200 kuna za djecu u jeku turističke sezone može posjetiti ukupno devet lokacija i znamenitosti unutar “Lika destinacija”: Nacionalni park Paklenicu, Nacionalni park Sjeverni Velebit, Park prirode Velebit, uvalu Zavratnicu, Cerovačke špilje, Pećinski park Grabovaču, Baraćeve špilje, Hrvatski centar za autohtone vrste riba i rakova krških voda te Memorijalni centar Nikola Tesla. Velik interes gostiju, koji su se s jednom ulaznicom u Lici zadržali više dana, jeli domaća jela, spavali u privatnom smještaju i posjetili niz lokacija, dokazao je uspješnost projekta.

Pogledajte video: Obitelj pretraživala rijeku pa se šokirali kada su vidjeli što su izvukli iz vode

Ključne riječi

Komentara 15

VR
vrbaZG
09:41 09.10.2018.

9.10., nakon produljenog vikenda pišete da promotivni tjedan traje od 5.10. Da ste članak objavili 1.10. onda bi možda netko i isplanirao odlazak na Plitvice tijekom produljenog vikenda.

ZN
Znam
14:58 09.10.2018.

Snjezana imas li pametnijeg posla u vl od izrugivanja

SN
snovakor
18:32 09.10.2018.

VL alians dotična otkrila je tek sada i složila članak ... za VL .... ma nek si imaju te slapove ... plaćanje magle...taman za bedaste turiste !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije