Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najbrži na svijetu

Ujedinjeni Europljani u Trstu na Esimit Europa 2 – najbolji

barcolana 2011
nnn
11.10.2011.
u 10:42

Igor Simčič i njegov tim najboljih svjetskih jedriličara, predvođen Jochenom Schümannom, 16,5 milja prošli su za 58,5 minuta, samo minutu duže od rekorda Barcolane

Ujedinjena Europa na jedinom brodu na svijetu koji plovi pod zastavom Europske unije – Esimit Europa 2 – pobjednik je 43. Barcolane, festivala jedrenja koji je u Tršćanskom zaljevu okupio 1761 jedrilicu. Vlasnik Esimita Igor Simčič i njegov tim najboljih svjetskih jedriličara, predvođen Jochenom Schümannom, 16,5 milja, uz buru od 24 čvora, prošli su za 58,5 minuta, samo minutu više od rekorda Barcolane.

– Za pobjedu je zaslužna ova čudesna posada, a pobjedu posvećujemo svim ljubiteljima jedrenja, diplomatima i poslovnim ljudima koji su slavili iskustvo, brzinu i vjetar s nama u Trstu. Esimit Europa 2 dokazuje koliko udruženi Europljani mogu postići – poručio je Simčič.

Komentara 1

HA
hansruedi
13:18 04.12.2011.

ujedinjeni u gluposti!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije