Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savjeti za kupnju

U kupnju samo s gotovinom i popisom, bez prijateljica i kartica

kupovanje
Pixsell
27.01.2011.
u 13:45

Prijateljima nije pretjerano žao vašeg novca, a neće ih mučiti nesanica ako izabrani komad i ne stoji najbolje. Kartice, pak, samo potiču nepromišljenu kupnju, donosi Daily Mail

Kako kupovati mudro, bez promašaja i neželjenih komada odjeće koji na kraju završe odgurnuti u najdublji kut ormara? Većina žena to ne zna. Štoviše, kako je pokazalo istraživanje britanskog TV kanala OVC provedeno među 5000 žena, svaka žena u prosjeku posjeduje čak 22 odjevna predmeta koje nikada ne odijeva. Svaka je pritom bacila barem tristotinjak funti, odnosno oko 2500 kuna. Britanski Daily Mail u svome internetskom izdanju donosi savjete kako se othrvati impulzivnoj kupnji i pogrešnim investicijama u odjevne predmete. Jedno od prvih pravila je – u kupnju ići sam. Prijateljima nije pretjerano žao vašeg novca, a neće ih ni mučiti nesanica ako izabrani komad i ne stoji najbolje. Mudrije je za se kupnju oboružati popisom nego društvom i umjesto kartica ponijeti isključivo gotovinu.

Ako se kupuju hlače ili haljina za ured, mudro je obuti cipele uz koje se to namjerava nositi, kako kasnije ne bi bilo neugodnih otkrića da jedno uz drugo ne ide. Iako svi mislimo da nema šanse da ćemo iz šopinga donijeti nešto što već imamo kod kuće, prije polaska u kupovinu u glavi ipak treba napraviti inventuru komada koje već posjedujemo. Valja kupovati za tijelo u kakvom trenutačno jesmo. Posve je pogrešno kupiti suknju broj manju jer ćemo tobože smršavjeti. Uputnije je pričekati s kupnjom dok uistinu ne izgubimo koji kilogram.

Od koristi je prije dolaska na blagajnu postaviti si pitanje – je li to moj stil i hoću li u tome moći na posao. Za mnogo se kupljenje odjeće, naime, naknadno često ustanovi da nije prikladna za većinu dnevnih prigoda, za javni prijevoz i sl. Neizostavno je pitanje u mudroj kupovini i vrijednost za novac, odnosno za što dati više, a valja provjeriti i može li se taj odjevni predmet održavati pranjem u perilici rublja ili će se morati plaćati kemijsko čišćenje. Mnogo će manje promašaja u šopingu biti ako ne eksperimentiramo previše i držimo se vlastitog stila. Svako iskakanje u bojama i krojevima riskantno je, dosadi se uvijek može doskočiti maramom, nakitom ili sl. Stručnjaci u Daily Mailu savjetuju da ne posežete ni za svime što je te sezone ultramoderno jer će se taj komad već iduće sezone vjerojatno doimati potpuno "passe". Nema velike sreće ni s komadima koji su zbog krivog šava ili otpalog gumba na sniženju. To se obično nikada ne popravi i završava u dnu ormara. Slično je i s predugim hlačama, koje, ako ih ne mogu u trgovini besplatno skratiti, jednostavno – zaboravite. A posebno je važno svaku odluku o kupovini – prespavati. To je prilika da se o svemu dvaput promisli i izbjegne novi promašaj.

 A da bi se ormar do kraja doveo u red, darujte sve što u njemu zauzima prostor, a nije nošeno dvije godine. Netko će obožavati vaš pončo...

Ključne riječi

Komentara 2

SR
Srec@
16:52 27.01.2011.

E veceras je shopping posli posla sa prijateljicama, Sears i Walmart,sve u jednom,;;))

LE
leptirica11
09:04 28.01.2011.

u kupnju sam oduvijek i išla samo sa GOTOVINOM,čak se i popisa nisam strogo držala,uvijek me ponešto zavede,doduše u granicama normale..i zato mislim da baš stoga nikada nisam zaglavila niti u najmanjem minusu-samo u debelom plusu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije