Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iznenadile ih cijene

Japanka i Amerikanac u Dubrovniku: Što oni misle, da smo napravljeni od novaca?

Akita i Dustin
Foto: Screenshot
1/3
02.02.2018.
u 19:32

U sklopu svoje turneje Balkanom, posjetili su i Dubrovnik, a ono što ih je iznenadilo ondje je cijena karata za Dubrovačke zidine

Japanka Akita i Amerikanac Dustin putuju po svijetu, a svoja iskustva s putovanja dijele na blogu SoloTravelBlog.

U sklopu svoje turneje Balkanom, posjetili su i Dubrovnik, a ono što ih je iznenadilo ondje je cijena karata za Dubrovačke zidine.

– Što oni misle, da smo napravljeni od novca? – komentira u videu koji su objavili na YouTubeu Dustin, no unatoč cijeni, on i Akita odlučili su kupiti ulaznice i nisu, priznaju, nimalo požalili.

– Poprilično je lijepo, mislim da bi moglo biti i vrijedno – rekao je on, a s njim se složila i Japanka.

– Da, jako je lijepo. Predivno.

Nakon razgledavanja zidina, par je ručao u jednom lokalnom restoranu gdje su naručili pašticadu koju su platili 170 kuna, crni rižoto za 95 kuna te brudet koji ih je koštao 190 kuna. Najviše im se svidio brudet koji su ocijenili s 'čvrstom' četvorkom, pašticadi su dali istu ocjenu dok su crni rižoto ocijenili s trojkom.

Akita i Dustin
1/52

Komentara 137

DU
Deleted user
20:18 02.02.2018.

U Valkebu, Čačku .... Mnogo je jeftinije. Za krigli pive u Munchenu nije puno 12 eura a u Dubrovniku je ..... Ma mediji manipuliraju

HH
hrvoje.horvatinic
20:40 02.02.2018.

Zidine su realno preskupe, no jedinstvene su kao i Eiffel toranj i druge svjetske atrakcije. Cijena je onolika koliko je netko spreman platiti, a trenutno je to 150 kn i povecanjem cijene ce se prihodi od Zidina jos povecavati jer ce porast cijene u postotku sigurno biti manji od pada broja posjetitelja u postotoku ako tog pada uopce bude. Cijena je od 2013 do 2017 porasla od 50 kn na 150 kn i jos ce rasti vjerujem do 180 kn, preko toga ce biti neumjesno. Mogli su otpjesaciti na Srdj, imali bi besplatan pogled na grad, ali sa Zidina mogu vidjeti staru gradsku jezgru u detalje i sire. Sto se tice restorana, isli su na solidna mjesta, mogli su naci solidne ruckove po 40-60 kn, a vecera im i nije bila tako preskupa.

Avatar bluffer
bluffer
20:45 02.02.2018.

"autor" vecernji list,koje "seriozno" novinarstvo na nivou zutila

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije