Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Tri savjeta za život u skladu s prirodom

dmBio
Foto: Promo
1/4
03.02.2020.
u 11:28

S malih ekrana, na portalima, u novinama, u trgovinama i javnim ustanovama, sve češće susrećemo poruke o spašavanju planeta, očuvanju prirode i održivijem životu.

Svima nam je jasno: hitno moramo nešto promijeniti kako bismo naraštajima koji dolaze ostavili očuvani planet i prirodu. Promjene koje moramo poduzeti kao stanovnici planeta Zemlje čine se vrlo izazovnima, a u moru informacija teško je jasno vidjeti gdje i kako uopće svatko od nas, kao pojedinac, može krenuti. Koliko god da se stvari činile izazovnima i nejasnima, jedno je jasno – promjena počinje u tebi. Ako želimo mijenjati svijet, prvo moramo promijeniti sebe, što znači da svoj doprinos spašavanju planeta možeš dati čineći male pozitivne promjene na sebi, u sebi i svom domu. Zato ti donosimo tri savjeta za skladniji suživot s prirodom.

Foto: Arena Hospitality Group

Malim zalogajima do održivijeg života

Kada pričamo o ekologiji, uglavnom se fokusiramo na recikliranje otpada. Razumljivo, ali to ipak nije jedini aspekt postizanja održivijeg načina života. Važno je imati na umu kako načini proizvodnje onoga čime se hranimo značajno mogu doprinijeti očuvanju okoliša i, jednako važno, našoj kvaliteti života. Srećom, odabir osviještenih namirnica danas je pristupačan. Primjerice, u dm-u su dostupne raznolike namirnice vlastite marke dmBio iz ekološkog uzgoja koje se mogu kombinirati na mnogo ukusnih načina. Ako ti se čini da, unatoč najboljim namjerama, uvijek nekako smetneš s uma ili nemaš vremena pomno birati osviještene namirnice, predlažemo ti da počneš planirati kupnju. Uz malo kreativnosti i dobre volje, posvetiš li samo dvadesetak minuta tome, možeš izraditi tjedni meni. Jednom kad je meni sređen, izradi popis potrebnih namirnica i kreni u kupnju. Inspiraciju potraži na ovoj poveznici.

Foto: Arena Hospitality Group

U skladu s prirodom – iznutra i izvana

Tvoja predanost odluci da ćeš živjeti u skladu s prirodom, osim na tanjuru, odražava se i u tome kako brineš za svoje tijelo. Tvoje je tijelo tvoje trajno mjesto stanovanja i zato zaslužuje da ga njeguješ probranom kozmetikom s prirodnim sastojcima. Ako je skupocjenost prva misao koja ti pada na pamet vezana uz prirodnu kozmetiku, evo ti bolje zamjenske misli: dm-ova marka prirodne kozmetike alverde broji više od 600 proizvoda dekorativne kozmetike te proizvoda za njegu tijela i kose, a cjenovno je pristupačna. Savjetujemo ti da odeš do najbližeg dm-a i uvjeriš se u širinu i pristupačnost ponude.

Foto: Arena Hospitality Group

I briga za tvoj dom se računa!

Još jedan važan savjet koji ti možemo dati, jest da o svom domu brineš jednako osviješteno kao i o svome tijelu. Na policama dm-a možeš pronaći široki izbor ekoloških proizvoda za održavanje domaćinstva koji će ti pomoći unijeti red u tvoj životni prostor bez zagađivanja prirode. Preporučujemo dm-ovu liniju vlastite marke Denkmit nature koja čuva prirodu i učinkovito čisti sve površine u domu. Korištenjem proizvoda ove marke pomažeš u smanjivanju emisija CO2, a svi su proizvodi proizvedeni su u skladu s najvišim ekološkim standardima.

Ako vjeruješ da je konačno došlo vrijeme da se pomakneš s mjesta i pozitivnim odlukama počneš doprinositi očuvanju okoliša, do kraja veljače u dm-u odaberi proizvode koji ti mogu pomoći da živiš održivije, a dm će te nagraditi s 15 puta više bodova na kartici programa dm active beauty. Ako tvoja kupnja pritom premaši iznos od 150 kuna, na poklon ćeš dobiti i pamučnu torbu za shopping što je odlično budući da od početka veljače, u dm-u više nije moguće kupiti plastične vrećice. Više informacija doznaj na dm-ovoj Facebook, Instagram ili internetskoj stranici.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije